mandag 19. mai 2014

Bilsyke - tips?

Regnet plasker ned utenfor vinduet, mens det buldrer i veggene på grunn av tordenet. Før hadde jeg blitt litt stresset av været, men nå nyter jeg det. Da er det nemlig ekstra deilig å kose seg inne med en varm kopp te. Det gir meg en beroligende følelse, og det er spesielt godt etter en dag på farten - med flere trilleturer og venninnebesøk hos Linda og Amalie.


Jeg har en liten jente i hus som sliter med bilsyke. Er det varmt ute er det ikke mange minuttene i bilen som skal til før hun spyr. Til tross for aircondition. Det har blitt et såpass stort problem at jeg unngår å kjøre bil, med mindre jeg . I dag har derfor Mia og jeg vært på ikke mindre enn tre gåturer. Når sola skinner er det bare deilig. Det er godt å ha en unnskyldning for å gå litt også ;) Samtidig så bor vi et sted der vi mer eller mindre er avhengig av bil, så jeg ser for meg mange "hyggelige" episoder i tiden fremover. Bilen har mer eller mindre badet i spy de seneste dagene, så jeg merker at jeg kvier meg skikkelig. Jeg har fått mange gode tips på instagram for å forhindre bilsyke, men jeg har ikke rukket å prøve ut noen av dem enda. Jeg tenkte jeg kunne dele dem her, for jeg regner med vi er flere i samme båt, og så håper jeg på enda flere innspill fra dere. Vi er desperate. Alt av tilbakemeldinger, tips og erfaringer er gull verdt :) Bilsyke har vi (heldigvis) liten erfaring med fra før av, da Teo aldri har vært plaget med det.


wpid-20140519-174030.jpg


Tips for å unngå bilsyke:  Reisesyketabletter (kan 1åringer ta det?), seaband (armbånd mot kvalme kjøpt på apoteket - noen med erfaringer?), unngå varm bil og klær som strammer på magen, kjør pent og ikke spis innen en halvtime før kjøring, åpent bilvindu, ha på solbriller under bilturen (verdt et forsøk?), spise tørr mariekjeks og unngå væske før-og under bilturen. Mange gode tips, men jeg vil gjerne ha enda flere erfaringer. Hva fungerer hos dere? :)


Nå har lillemor fått i seg kveldsmaten, så nå venter kveldsstell og senga, før det er eldstemann sin tur. Ettermiddagene kan bli litt hektiske, men så lenge middagen blir laget og spist med én gang vi kommer inn døren etter barnehagen, er det et par koselige timer i mellomtiden. De er gull verdt. Da kan de gjøre hva de ønsker. Det kunne være å kose med mammaen sin, men til og med 1åringen i hus har ikke mye tid til det. Det går som regel i lek på gulvet med bamser og tid med kompiser :) Jeg titter plutselig innom igjen. Merker at blogglysten er tilbake for fullt - endeliiig!

16 kommentarer:

medhjertetpaarettsted sa...

Ingefær kanskje ?

Anette sa...

Har hørt at det kan hjelpe for noen å snu setet så de sitter fremover istedet for bakover og ikke minst unngå meieriprodukter noen timer før kjøreturer. Har *bank i bordet* ikke det problemet ennå med våres gutt på 10 mnd.
Lykke til.. Ikke noe er verre enn oppkast:(

monicajensen sa...

Å snu setet er foreløpig uaktuelt, hun er alt for liten, selvom jeg også har hørt at det kan hjelpe. Håper vi finner andre løsninger :)

Astrid sa...

Vi hadde samme problemet da vi gikk fra babystol til større stol. Han ble urolig, sutrete og kastet opp. Etter å ha prøvd alt mulig, til ingen nytte, bestemte vi oss for å prøvd å snu stolen fremover. Har vært rolig og aldri kastet opp etter det. Jeg er helt enig i at barn bør sitte bakovervendt til de er ca. 4år, men jeg tror ikke trafikksikkerheten blir bedre av at barnet er urolig i baksetet og kaster opp, slik at den som kjører har fokuset i baksetet istedet for på veien. Jeg husker at jeg fulgte med mye mer i speilet da han satt bakovervendt for å prøve å se om jeg kunne se tegn tll at han skulle kaste opp.

Mamma92 sa...

Hei! :) jeg har en gutt på straks to år som sliter veldig med reisesyke! Og jeg tar ikke buss/bil mer enn absolutt nødvendig for tiden.. Jeg slet selv med reisesyke når jeg var liten og da leste mamma en artikkel om at man kunne ta vanlig norgesplaster over navelen! Det høres bare merkelig ut, men det fungerer faktisk! Så jeg bruker plaseter over navelen og armbånd mot reisesyke hver gang jeg skal i bil/buss med guttungen og da går det fint! :-)
Jeg har prøvd reisesyketablett på guttungen og siden han da bare var litt over 1år så skulle han bare ha en kvart tablett! Hadde veldig troa på at det funka, men etter 10min på buss så begynte han å spy..

Marisa sa...

Da vil du ha problemer frem til den dagen du snur setet. Snakker av erfaring. Blir selv super bilsyk. Jeg hadde snudd setet om jeg var deg.Vi fra 80 og 90 tallet overlevde forovervende seter.Ikke godt for frøkna og være kvalm heller. Og blir du først bilsykkvalm går det ikke over med det første.

Helene sa...

Hei :) ville bare gi et enkelt tips - et plaster over navlen, høres noe spesielt ut, men veldi lettvint og det fungerer på jenta mi. Hun er dog 3,5 år, men d skulle vell bli dt samme

Kristina Hansen sa...

Jeg vet ikke hvor gammel hun er, men hos oss stoppet problemet da vi snudde bilstolen rett vei, så fort hun vippet 9kg, da var hun ca 1,5år :) har desverre ikke noe tips, ettersom dette løste problemet her.

monicajensen sa...

Hun fylte nettopp 1 år, så vil helst unngå å snu hun allerede. Får prøve alle andre løsninger først :)

monicajensen sa...

Helt utrolig hvis det fungerer :) Men må prøves. Takk for tipset!

monicajensen sa...

Vi overlevde fordi vi ikke kræsjet ;) Hvis uhellet er ute vil jeg at hun skal sitte bakovervendt, siden hun kun er ett år gammel. Alt annet skal prøves før det er noe alternativ å snu - og det blir enda en goooood stund til :)

monicajensen sa...

Så plaster over navlen funker altså? Helt utrolig i såfall - men må prøves :) Takk for tips :)

yvonne sa...

Vi hadde dette problemet på lengre turer tidligere. Men ikke en enestw gang etter vi snudde henne. Frem til vi snudde ved 2,5 års alderen var det dvd spiller som reddet oss. Da fokuserte hun på denne og da gikk det bra

Anonymous sa...

Hei!

Jeg er voksen, men har siden jeg var barn vært utrolig bilsyk (og sjøsyk). Jeg blir syk i tog, buss, og alt som beveger på seg.

Det som gjør det verre er og være sulten, å sitte bakovervendt, å holde på med noe samtidig som bilen kjører(må se ut hele tiden) og å kjøre på steder med mye sving bla.

Det som hjelper er å ta postafen (minst en halv time før kjøring), å se ut av vinduet hele tiden, å få frisk luft i ansiktet, og sitte foran, der jeg kan se ut. Dessverre er noen av tipsene mine uaktuelt for dere, siden hun er såpass liten. Men du får en ide om hva som gjør det bedre og verre.

Om du ikke har vasket bilen skikkelig, kan det hende at lukten gjør det hun mer kvalm.

M sa...

Synd og se hvor mange som velger og snu barnesetet så tidlig... Men godt og se at du er uenig, og at fornuften seirer =)

Anonymous sa...

Reisesyktablett e de einaste som funka for oss