tirsdag 13. mai 2014

En premenstruell drage

Bilde tatt 23.01.14 kl. 22.19


Det var en her hjemme som stå opp på feil bein i dag for å si det sånn. Den personen var meg. Tom for kaffe + premenstruell = drage! Det var med andre ord skikkelig god stemning her på morrakvisten, og humøret mitt ble straks bedre når Mia satte i gang et sutreorkester, samtidig som Teo maste verre enn en tåkelur. Da prøvde jeg å stenge ut alle lyder og bevege meg inn i mitt "happy place", men jeg må innrømme at det funka dårlig. Jeg valgte å være stille (mye bedre å være stille, enn å kjefte og la det dårlige humøret mitt gå skikkelig utover dem), kle på barna, få i dem frokost og komme oss ut døren så fort vi klarte. Når vi var ute av døra etter en morgen som føltes ut som den varte en liten evighet, ble alt mye bedre. Teo syklet foran oss, glad og fornøyd, mens Mia lå i vognen og tittet opp i lufta. Ro. Stillhet. En mulighet til å tenke glade tanker og jage vekk den surfisen som har tatt over kroppen min.. Funka sånn halvveis. Nå har jeg derimot fått en stor kopp kaffe og fem minutter for meg selv, så nå er humøret stigende igjen. Tipper det snur relativt raskt når jeg skal gå løs på prosjekt: leilighet. Akkurat i dag drømmer jeg om et stort hus, med stoooore soverom, som jeg kan innrede og male akkurat slik jeg ønsker. Jeg har klare bilder på hvordan jeg ønsker at barnerommene skal se ut, men her er det nytteløst, og akkurat i dag blir jeg skikkelig forbanna av å tenke på det. Jeg elsker PMS - og det vet jeg at Nicklas også gjør :)


Senere i dag skal jeg få på meg klær som sitter ordentlig på kroppen min. Altså olabuksa jeg har på meg nå, som trekker trusa mi med seg nedover rumpa, skal jeg ikke ha på meg. Makan til irriterende bukse! Mamma har invitert med meg og søsteren min ut på middag og Robbie Williams-konsert. Det er ikke ofte vi tre finner på noe sammen, så det blir veldig hyggelig. Sikkert trivelig for familien å slippe og ha meg i hus rundt leggetid også, for ikke noe vekker den premenstruelle dragen mer enn barn som holder det gående til langt utover kvelden og serverer den ene tålmodighetsprøven etter den andre. Det er lov å si det høyt? Jeg er egentlig en veldig god, snill og kjærlig Mamma, bare så det er sagt :)


Det var godt å tømme seg for litt frustrasjon. Nå skal jeg begi meg ut på leiligheten. Lynet slo ned her en gang mellom 7 og 8, så jeg har en liten jobb foran meg. Skulle nesten tro jeg likte å gjøre husarbeid, så ofte som jeg gjør det, men det stemmer altså ikke. Jeg får kaste meg rundt.. Ha en fin dag - smil til verden, så smiler verden til deg!

4 kommentarer:

divamamma sa...

Hahahaha.. du er bare best!

Veronique sa...

Jeg skal på konserten jeg også i kveld :)

linnchris sa...

Haha kjenner til følelsen ja :p
Kos deg på konsert, sååå misunnelig. Var på Justin T på torsdag, lever lenge på den :)

mammakine sa...

Haha! Utroolig morsomt innlegg :P Kanksje fordi jeg kjenner meg igjen..? Hoho!