tirsdag 27. mai 2014

Jeg dumpa hu!

I de tidlige (nokså sene) morgentimene satt Teo og jeg på kjøkkenet og pratet, mens Mia brukte tid på å få i seg frokosten sin. Vanligvis handler samtalene våres om kompiser, sykler, kule spill på iPaden eller andre gutteting. I dag bevegde vi oss derimot inn på en litt annen type samtale. En samtale jeg følte jeg nesten hadde med en fjortis, og ikke med min 5 år gamle sønn. Helt ut av det blå sporet han inn på tema "klining". Jepp, lepper mot lepper, tunge mot tunge - klining! Med ett våknet jeg litt ekstra fort. Hva hadde min søte lille 5åring å fortelle om akkurat dette? Jeg fikk høre juicy historier om hvem som kliner med hvem i barnehagen, hvem som er kjæreste med hvem og hva Teo selv synes om klining. Det var ingen tvil om at han synes det var svært spennende, men han påsto at han ikke hadde klina med noen enda. Han synes nemlig det er ekkelt - for deretter å trekke det tilbake, og si "...ikke ekkelt da, men jeg vil bare ikke!" Flott det, gutten min, håper du ikke endrer mening før du er eldre enn hva mora di var når hun begynte med sånt kliss ;)


SAMSUNG CSC


Når vi pratet om kjærester, måtte jeg selvsagt spørre om han hadde en kjæreste. Tidligere har reaksjonen vært "ÆSJ!" hvis jeg så vidt har spurt, nå derimot smalt det ut av munnen hans; "Nei, jeg dumpa hu!" Da måtte jeg trekke på smilebåndet. Nei, vent, jeg måtte le. Hvor får han det fra?! Jeg kan ikke huske at jeg pratet sånn når jeg var fem år. Er det rart jeg føler jeg ofte har en fjortis i hus? Noe sier meg at de virkelige fjortisårene kan bli passe spennende ;) Han har mange fine, tøffe, spennende og følsomme år foran seg når han nå begynner på skolen. Hverdager med sommerfugler i magen, klump i magen og gråten i halsen. Jeg vil så gjerne beskytte han fra alt som kan gjøre vondt - men samtidig er det en del av livet. Jeg håper han får oppleve disse berømte sommerfuglene oftere enn den vonde klumpen..


SAMSUNG CSC


På vei til barnehagen var det 5åringen min på 5 år jeg hadde med meg på tur igjen. Han uskyldige lille som holder hånden min og vil gi mamma minst tre hadekoser før jeg drar fra barnehagen. I dag fikk jeg klemme litt ekstra godt på han, og hviske han i øret hvor høyt jeg elsker han. Det er litt ekstra godt etter en kveld som vi hadde i går, og så er det godt å vite nå at vi hadde en hyggelig morgen med gode samtaler litt utenom det vanlige. Det er gøy å få være med på morroa enn så lenge :)

Ingen kommentarer: