fredag 16. mai 2014

Vær et godt forbilde

Når man velger å gå andre veier i livet enn folk flest, så er det mange som skal mene noe om det. Nå tenker jeg ikke spesielt på meg selv, for jeg har fått utrolig lite "pepper" for at jeg kjører mitt eget løp - og det er jeg veldig glad for, for jeg har ikke bedt om andre sine meninger. Det jeg derimot ser rundt på andre blogger, facebookprofiler, etc., er hvor mye voksne mennesker tillater seg å rakke ned på andre. Her prøver vi å lære barna våre at vi skal være mot andre slik vi ønsker at andre skal være mot seg, og så er det så himla mange voksne som går imot den regelen selv. Jeg blir både forbauset og sjokkert! Det finnes så mange voksne i jantenorge som burde lære av sine barn. Har du ikke noe positivt å si, så trenger du ikke å si noe. Du kan ikke lære barna dine opp til å følge det eksempelet, hvis du ikke går foran som et godt eksempel selv. Dobbeltmoral på sitt verste! Hva folk mener om meg og mitt, det bryr jeg meg fint lite om, så lenge de ikke spyr ut det negative på meg. Jeg prøver nemlig å fokusere på det positive i livet. Spør jeg om andre sin mening, da skal folk få lov til å svare, men ellers kan man holde seg for god for negative tilbakemeldinger og nedlatende setninger. Aldri har jeg vurdert å oppsøke en blogg eller facebookprofil for å slenge ut en nedlatende drittkommentar og trykke meg videre på O´det store internettet. Hva er poenget?! Føler jeg meg bedre av å tråkke på andre? Nei. Vil jeg at barna mine skal tråkke på andre? Nei. Vær et godt eksempel. Det er mye deiligere å leve hvis man er litt tolerant mot sine medmennesker. Vi er alle ulike, men respekt og folkeskikk kan man allikevel vise :)


10311763_10154177644080424_7742897881972213478_n


Man ser det igjen og igjen. Både på internett og i hverdagen generelt. Hvordan enkelte mennesker må hevde seg selv ved å trykke andre ned. Jeg forstår det ikke. Sånt gjør meg forbanna! Fotballfrue har ikke bedt om noen sin mening rundt livet sitt. Ja, hun er en offentlig person, men det er ikke likestilt med at det greit å være direkte ufine mot henne av den grunn - om hun så viser den flate post-babymagen sin tre dager etter fødsel eller ei. Hurra for henne, hun har jobbet hardt for den kroppen hun har. Hadde en halvfeit dame med overheng lagt ut bilde av magen sin, hadde hun blitt rost opp i skyene. Vi liker at folk viser det "negative", for da føler man seg automatisk litt bedre selv. Viser folk derimot sin veltrente mage eller sprettrumpe, da kommer reaksjonene. Man skal jo ikke tro at man er noe. Hva har skjedd med verden?!


Jeg har lært meg at man skal ta vare på egen helse-og kropp. At man skal spise sunt og variert. At man bør trene, for det er bra for deg. Allikevel så er det de som roper høyt ut at de trives best i sofakroken med pottisposen som får mest ros og positive tilbakemeldinger. Jeg kan ikke forstå det. Vær et godt forbilde. Jeg vil at mine barn skal ta vare på seg selv, ta hensyn til kroppen sin og forhåpentligvis leve et sunt og aktivt liv - for jeg vet dem har godt av det. Da kan ikke jeg tilbringe livet mitt i sofakroken med potetgullposen i fanget. Enkelt og greit. Monkey see, monkey do! Vi har mye å lære, og vi har mye som må forandres på, hvis vi ønsker at neste generasjon skal vise respekt for sine medmennesker, være imøtekommende og hyggelige mot andre. Jeg håper Norge blir et mer omgjengelig og trivelig land med årene. Jeg håper vi utvikler oss i en positiv retning.


10371432_10154177644075424_4344979592813733031_n


Det var dagens hjertesukk! Nå skal bunaden henges fram, huset skal ryddes, og så fort datteren min våkner skal jeg kose meg med henne - midt i "arbeidstiden", fordi jeg kan :)

Ingen kommentarer: