lørdag 28. juni 2014

Ingenting

409752_10151910820050424_1319553756_n


Hva er din bakgrunn og hva var du før du startet opp som forhandler? Jeg var ingenting. Alle lo. Jeg håper og tror de fleste forsto hva jeg prøvde å formidle. Følelsen.


Selvom jeg ikke har en utdannelse har jeg vært i arbeidslivet i mange år. Jeg har jobbet med regnskap, revisjon, helse, bil, klær, blogger og som manusassistent (film) - for å nevne noe. Poteten. Ved siden av har jeg bodd alene med sønnen min og kjempet en kamp mot kroniske smerter. Selvfølgelig har jeg også en bakgrunn. Selvfølgelig har jeg også gjort noe her i livet. Allikevel, for 10 måneder siden når jeg startet opp, følte jeg meg som ingenting. Ja, jeg var mamma, en jævla god en sådan, men jeg ønsket mer. Jeg drømte om å bety noe - for flere enn mine aller nærmeste. Å kunne gjøre en forskjell, påvirke mennesker i riktig retning, bli sett og hørt, få respert. Følelsen av å være ingenting vokste i meg, og den skremte meg.


Jeg hadde nettopp søkt om arbeidsavklaringspenger og så for meg at jeg skulle leve på NAV i flere år (kanskje for resten av livet). Jeg brukte hver eneste natt på å fundere på hva jeg kunne jobbe med. Ingenting var svaret jeg stadig satt igjen med. Jeg kom ikke på noe som kunne passe med min helse og situasjon. Plutselig fikk jeg servert en mulighet på sølvfat. Jeg kastet meg over dette sølvfatet og la planer fra dag én. Er det én ting jeg alltid har vært, så er det å være effektiv. Det jeg kunne utsatt til i morgen, gjorde jeg i dag, med én gang - og det er nok hovedgrunnen til at jeg er der jeg er i dag. Jeg ville lykkes og jeg hadde drivkraften til å lykkes. Å føle seg som ingenting var ikke en god følelse.


Nå i dag er jeg stolt av meg selv. Jeg har funnet min vei, og den passer perfekt med tanke på både helse, familie, selvfølelse og økonomi. Hvis noen hadde sagt til meg for ett år siden at jeg kom til å være her jeg er i dag, hadde jeg ikke trodd dem. Jeg hadde håpet, men ved å håpe kommer man ikke langt. Man må ta action, sette opp en plan og jobbe for det. I dag har jeg en god fulltidsinntekt til deltidsarbeidstid. Jeg har mulighet til å prioritere egen helse, trening og hvile. Jeg får masse tid til barna, og trenger ikke søke om ferie. Jeg er min egen sjef, og jeg elsker friheten som følger med. Jeg gleder meg til hver Mandag! Det er aldri for sent å starte på nytt, gjøre endringer i livet og sette seg nye mål. Det finnes muligheter for oss alle. Man skal slippe å føle seg som ingenting.


A year from now you´ll wish you had started today!

9 kommentarer:

Veronique sa...

Jeg synes du er kjempe tøff, Monica!

Cecilie sa...

Du har all grunn til å være stolt både som mamma, og som et arbeidsjern. Du har alltid virket positiv av natur, og samtdig tøff som viser sårbarhet her på bloggen. Vi kan nok kjenne oss igjen alle sammen. Jeg heier på deg hele veien til banken ;)

Pelonia sa...

Føler alt du skriver handler om MLM jobben din nå. Har du lest artikkelen i natt&dag og MLM?

monicajensen sa...

Jeg skriver om jobben min ja, som er en stor del av livet mitt. Hvis du synes det er uinteressant er det ingen som tvinger deg til å lese her :) Nei, jeg har ikke lest den, men jeg har lest flere bøker om network marketing, og ser bare fordelene :)

monicajensen sa...

Nå har jeg lest den, og ingenting av det negative som står oppført kan kobles til selskapet jeg jobber for. Her er det ingen invistering (ingen dyr startboks du må invistere i), ingen krav om at du må handle så så ofte eller for så så mye, det er 365 dagers returrett på alle produkter for forhandlere, 90 dagers returrett for kunder, kundene har ikke abonnement, etc. Det er også dette selskapet som har den beste markedsplanen på verdensbasis, som er lagt opp slik at alle har samme mulighet. Forhandlerne sitter også igjen med så mye som 72% av overskuddet. Eksempel på at alle har samme mulighet: Selvom du f.eks skulle vært "under" meg, så kan du fint tjene mer enn meg og få en høyere status enn meg. Det skjer ofte, at de som er "under" noen andre går forbi dem både i inntekt og posisjon - så å si at noen er "under" deg er ikke bare nedlatende, men også helt feil i denne sammenheng.

Selvom det er mange selskaper under kategorien "mlm" kan ikke alle sammenlignes. Selskapet jeg jobber for har eksistert i 36 år, i 158 land og har hatt en jevn vekst hvert eneste år siden start. Så langt er det kun 4% av den norske befolkningen som kjenner til oss, så markedet er stort. Vi kan også jobbe globalt, boende i Norge. I tillegg er vi den største distributøren av aloe vera på verdensbasis - det kan INGEN konkurrere mot.

Han som har skrevet artikkelen skriver den ut ifra egen teori og mening. Den er ikke grunnet på fakta. Les hundre andre artikler, så står det at Forever Living Products er et network marketing selskap, som overhodet ikke kan sammenlignes med "pyramide". Den dag i dag ler jeg når folk kaller det pyramide. Enkelte er rett og slett så uvitende og uinformerte at de fortsatt lever i den troen. Da tenker jeg: lukk opp øynene, les deg opp om FAKTA (forstå hva network marketing faktisk er) og så vil jeg høre meningen din :)

Stine Sophie sa...

Du er enestående Monica! Og jeg er så stolt, glad og takknemlig for at Espen og jeg er "under" deg. Det betyr at vi har en fantastisk veileder, som for oss har blitt en venn. Vi har en som virkelig er flink i jobben sin, og som sitter med et brennende ønske om å dele denne muligheten med alle. Du er en som gjør det du kan for at alle rundt deg skal lykkes. Vi er HELDIGE som har deg! Stå på videre, flinke du .

Pelonia sa...

Neida, det er ingen som tvinger meg til å lese her. Det gjør jeg selvfølgelig av fri vilje. Havnet på bloggen din tilfeldig før du begynte å skrive om jobben din, fordi vi hadde felles bekjente, barn i samme alder og er på samme alder. Og fordi du er litt mer personlig enn andre bloggere, fint med en blogg som ikke bare handler om dagens outfit tenkte jeg. Og bare fordi kommentaren min ikke var pyntet med smileys og komplimenter betyr ikke det at jeg på noen som helst måte disser deg, eller er kritisk til deg. Det er ingen grunn til å ta spørsmålet mitt som kritikk, grunnen til at jeg spurte er fordi jeg satt å leste hele natt&dag artikkelen rett før jeg havnet på innlegget ditt.

Jeg kan ikke så mye om MLM, men jeg vet at både Nu Skin og Herbalife har lurt et lettlurt familiemedlem av meg. Og jeg er jo ikke dum. Jeg vet jo at noen kan lykkes også med det, men at det i all hovedsak er lureri.

Når det er sagt synes jeg ikke du skal le når folk kaller det pyramide. Er det ikke nettopp det som er anatomien i mlm? Hvis ønsker å unngå at folk og fe ler av deg fordi du driver med det, så bør du også unngå å le av andre. Jeg er generelt veldig interessert i helse, og essentionals og omega 3 og tranpiller og gudene vet, men blir litt skeptisk når jeg hører at du kan tjene så ekstremt mye og jobbe så fleksibelt. Er produktene SÅ dyre?

Jeg har sikkert blitt litt fargen av den artikkelen jeg leste, og min generelle oppfatning av pyramide-virksomhet. Jeg er egentlig ikke en ihugga motstander, og det er jo fint at Forever Living (om det var det det het) ikke er som alle de andre MLM-bedriftene.

PS: Ingen grunn til å komme med en spydig nedsettende kommentar i retur. Denne kommentaren er ikke ment spydig, nedsettende, eller noe annet. Synes du virker osm en kul jente! :-)

monicajensen sa...

Den er god :) Kommentaren min var ikke ment spydig, og jeg synes heller ikke jeg var det. Jeg ville bare understreke fakta :) Synd å lese at et familiemedlem av deg ble lurt. Jeg lurer i hvertfall ingen, og forstår ikke hvordan det er mulig å bli lurt i dette selskapet, da man verken må invistere penger eller forplikter seg på noen som helst måte! Når det er sagt; jeg aner ikke hvordan det fungerer i andre selskaper! Nei, produktene er ikke dyre, men markedet er stort. Når mange kjøper litt, og blir faste kunder, så gir det resultater. At man kan tjene store penger er ikke noe man sier uten at det er bevis bak. Jeg har aldri tjent så godt, og dette er bare begynnelsen - og jeg er langt ifra alene. Jeg jobber tett med maaange som tjener gode penger, mens de går hjemme med barna!

Jeg ler selvsagt ingen opp i ansiktet som nevner at det er pyramide, men hva jeg får lyst til er en annen sak ;) Jeg holder meg sakelig og forklarer hvordan det hele henger sammen, og i mine øyne er dette så langt ifra "pyramide" vi kommer :) Hva folk eventuelt mener om min jobb, bryr jeg meg fint lite om, fordi jeg er stolt av jobben jeg gjør og kunne aldri i verden byttet dette mot en vanlig A4-jobb :) Innlegg om jobb vil det bli, da det er en del av min hverdag. Hyggelig om du fortsatt vil titte innom, men da er du i hvertfall advart ;) Ha en fin kveld!

Christina sa...

Hei:) Sitter ofte å tenker at dette må være drømmejobben,når jeg leser innleggene dine. Vært hjemme i to år nå.først ni Mnd sykmeldt pga et sykt tungt svangerskap. Og nå koser jeg meg hjemme med prinsessa mi på 16mnd. Søker jobber og saumfarer nettet etter ledige jobber daglig.Men sannheten er at jeg ikke aner hva jeg vil bli når jeg blir stor.men hver gang jeg leser her inne tenker jeg:wow så heldig hun er:) Stå på videre.Elsker bloggen din:)