torsdag 31. juli 2014

Kjært barn har mange navn

Dette er familiens lille hjerteknuser, skravlehøne, rampefant, kosejente, skøyer og sjarmør. Kjært barn har mange navn :)


wpid-20140623-170216.jpg


Straks begynner hun i barnehagen og mor både gruer og gleder seg. Hun er en skikkelig tullejente på hjemmebane, men blant folk er hun veldig forsiktig og rolig. Hun gjør lite ut av seg og intimsonen hennes er stor. Nærkontakt er begrenset til de aller nærmeste, og heller ikke da skal man susse for mye. Dette er en frøken som vet hva hun vil, men som ikke roper høyest for å få det som hun vil. Jeg kan dog lese det på hele henne, og vet veldig godt når nok er nok for Mia sin del. Sist jeg sjekket var det svært få som tok hensyn til intimsoner på småbarnsavdelingen i barnehagen... Jeg er derfor svært spent på hvordan lille tuppemor skal oppleve de første dagene-og ukene i barnehagen. Kanskje enda mer spent nå enn hva jeg var med Teo. Magen knøt seg da også, og jeg gråt sårt i bilen etter levering, men han var aktiv, lot seg ikke plukke på nesa og var sterk nok til å skyve enhver innpåsliten 1åring unna hvis han følte for det - noe han som regel ikke gjorde, for hans intimsone er ikke spesielt stor. De er like på flere områder, men her er de som natt og dag altså ;)


wpid-20140623-170222.jpg


Mia er forsiktig motorisk. Hun går, men tror ikke hun klarer det selv. Så hver gang hun innser hva hun driver med setter hun seg nervøst ned og blir på rumpa en god stund. Vi håper dette løsner før barnehagestart. Ellers har hun et stort ordforåd. Jeg har ikke sjans til å verken telle eller repetere alle ord hun har. Hvis den jenta snakker helt flytende før hun fyller 2 år blir jeg ikke overrasket. De nyeste ordene er middag, frokost, feber, kul og kose puta. Det er ord som har dukket opp det siste døgnet. Hun gjør seg forstått, og det gjør livet lettere for mammaen og pappaen hennes :)


20140623-170214.jpg


I skrivende stund sover jenta mi søtt, med feber og ørebetennelse. Storebroren i hus har vært slått ut det siste døgnet, og i dag ble det hennes tur også. Begge med over 39 i feber. Da er det vondt å være mamma, men godt å vite at det ikke er noe mer alvorlig enn ørebetennelse som vi har under kontroll. Forhåpentligvis er de friske og raske i en fei!


wpid-20140727-214058.jpg


Grunnen til at jeg ønsket å skrive dette innlegget er fordi man er så flink til å oppdatere i svangerskapet og om fremgang hos den lille de første månedene, men så har det en tendens til å stoppe opp - av naturlige årsaker. Nå ønsket jeg derimot å sette litt fokus på snart-barnehagejenta vår, som er så flink, fin og god. Kryss fingrene for en god start på en ny epoke. Oppdateringer kommer selvsagt ;)

4 kommentarer:

Veronique sa...

God bedring til både Mia og Teo :) Håper feberen og ørebetennelse går fort over :)

Klem!

Elisabeth sa...

Spennande å lesa om andres tanker rundt barnehagestarten. Har sjølv ei jenta på snart to som skal i barnehagen no i haust. Både gruer og gleder meg, ho kjem nok til å stor kosa seg, er nok verre med mor. :)
Lykke til med barnehagestarten til dekan :)

Stine sa...

Mia er så nydelig, FOR et herlig smil :) Lykke til med barnehagestart, det er nok ofte verre for mor enn for barn :)

monicajensen sa...

Tusen takk <3 :)