torsdag 14. august 2014

Dumme vaner er vonde å vende // The power of love

Kampanjen "The power of love" skrev jeg om i går. Den går ut på å sette fokus på mobilbruk og hva det går på bekostning av. Jeg ønsket å støtte denne kampanjen ved å legge bort telefonen og ikke trykke på den så lenge jeg var sammen med barna. "Ikke noe problem", tenkte jeg. Vel, jeg ble overrasket over meg selv!


Kampanje: "The power of love" (youtube)


SAMSUNG CSC


Det siste døgnet har jeg virkelig blitt obs på hvor ofte og mye jeg trykker på telefonen når oppmerksomheten min egentlig burde vært rettet mot barna. Jeg mener at barn må klare å underholde seg selv også, så når de er opptatt med andre ting ser jeg ikke problemet i å trykke på telefonen, gjøre husarbeid eller blogge. Allikevel ønsket jeg å prøve ut noen dager der telefonen var off limits så lenge barna var hjemme og våkne. Det har vist seg å være vanskeligere enn jeg trodde. Ekstremt mange ganger har jeg tatt meg selv i å ta tak i telefonen. Da har jeg lagt den bort med én gang igjen, men minutter senere sitter jeg altså med telefonen i hånda igjen. Wow, tenk at jeg er så avhengig?! Dette er en wake up-call for meg. Jeg ønsker ikke å være en mamma som hører med ett øre på hva barna mine vil fortelle meg. Jeg ønsker ikke å sitte i min egen boble og ikke ense hva barna mine gjør, sier og opplever rett foran nesa på meg. Jeg har aldri før tenkt over hvor mye jeg trykker på iphonen, før jeg bega meg ut på dette prosjektet. Siste halvdel av dagen lå telefonen på soverommet, og det var faktisk befriende å være helt utilgjengelig med fokuset 100% rettet mot barna mine som hadde tilbrakt deler av dagen i barnehagen og på SFO.


Ny dag i morgen. Dumme vaner er vonde å vende, men jeg er på god vei. Kanskje kan jeg få deg til å bli mer obs på din mobilbruk også, for én ting er sikkert, jeg er ikke den eneste mammaen som har en lei tendens til å trykke på telefonen litt for ofte ;)


Nå venter intervaller på meg. Rumpa mi skal opp tre hakk, og den kommer seg ikke opp dit av seg selv. God kveld!

Ingen kommentarer: