tirsdag 26. august 2014

Feel better

Forrige uke var jeg på seminar med Nick Søderblom. Har dere hørt om han? Blant de store Hollywoodkjendisene er han et kjent ansikt og har vært det i mange mange år. Han var en av verdens første personlige trenere. Svensk statsborger, men rømte fra hjemlandet og janteloven, for å satse på karriere i USA. Han har spilt i flere serier, reklamefilmer og stilt opp i flere magasiner. Allikevel har det vært trening som har stått i fokus hos Nick. Han fant tidlig ut at han kunne starte opp som personlig trener og ta betalt for det. Jo mer han tok betalt, jo høyere status fikk han, og jo mer populær ble han. Baywatchstjerner, Sylvester Stalone før Rambofilmene og en rekke modeller er noen få av veldig mange kjente ansikter han har trent.


Forrige torsdag var han i bittelille Ås for å dele sin kunnskap rundt trening og kosthold med blant annet meg. Utrolig lærerikt, inspirerende og morsomt. Det var ingen tvil om at treningsmotivasjonen ble trigget med ti hakk etter seminaret. Ikke bare ønsker jeg en sprekere kropp, men jeg ser i mye større grad hvor utrolig viktig trening er for å opprettholde en god helse. Man skal leve med kroppen sin hele livet, og derfor er det ekstra viktig å ta vare på den, holde seg i form og ikke bruke den som en "søppelbøtte".


wpid-20140824-220149.jpg


På slutten av seminaret kunne vi stille spørsmål, og siden jeg drømmer om en spenstig liten stuss, reiste jeg meg opp og spurte han om hvilke rumpeøvelser han anbefaler. Jeg liker ikke å prate foran mennesker (selvom man skulle nesten tro jeg gjorde det, siden det skjer titt og ofte - med masken på vel og merke), så før jeg reiste meg opp for å stille spørsmålet, hamret det godt i brystet mitt. I dét jeg stilte spørsmålet, ser Nick på meg, smiler og peker meg opp mot scenen. Crap. Motvillig gikk jeg opp, og der måtte jeg gjennomføre både squats og utfall, med 200 øyne rettet mot meg. Comfortsonen ble igjen på stolen blant publikumet foråsiresånn. Jeg måtte avslutte med å ta utfall nedover hele midtgangen, på vei mot stolen min, til alles store fornøyelse :) Jeg hadde en drøm om å bli komiker da jeg var liten. Jeg føler det gikk sånn halvveis i oppfyllelse den kvelden, for jeg tipper jeg var et artig syn ;)


Da jeg kom ordentlig i gang med treningen for noen uker siden, var motivasjonen min som sagt å være "fit" til Singapore og få en sterkere og sunnere kropp før det tredje (og siste) svangerskapet. Nå har jeg ført opp enda en ting til på listen min, som trigger motivasjonen min. Første helgen i november har jeg (og mine kollegaer) mulighet til å trene med Nick. Han vil måle fettprosent, det vil bli 1:1, øvelser, trening, etc. Målet mitt er at jeg skal være i mye bedre form da, enn hva jeg er nå. Jeg skal derfor få målt fettprosenten min nå, og jobbe for fremgang. Jeg har 9 uker på meg, og jeg er så sinnsykt motivert. Jeg elsker utfordringer, og jeg elsker å konkurrere mot meg selv! :)


Nå merker jeg hvor viktig det er for meg å være i bevegelse og å bruke kroppen. Jeg blir lykkeligere, jeg blir mer tålmodig, jeg blir (enda) mer forelsket, jeg ler mye mer og jeg har mye mer energi (så fort jeg kom meg over den første kneika). Jeg føler meg generelt som en mye bedre person, mamma og kjæreste. Det er deilig å kjenne at kroppen jobber, det er deilig å kjenne at kondisen bedrer seg for hver økt og det er deilig å kjenne at jeg blir sterkere. Etter seminaret forrige uke ble jeg også mye mer obs på kostholdet, og passer på at jeg får i meg nok mat, riktig mat og masse proteiner. Proteinshaken til Forever er gull verdt som mellommåltid eller som proteintilskudd etter endt økt.


Nick Søderblom vil nok besøke Ås ved flere anledninger. Jeg skal gi dere en heads up, for av og til har jeg lov til å ha med meg gjester, og dette er absolutt noe som hadde vært midt i blinken for de aller aller fleste - treningsinteresserte eller ei :)

2 kommentarer:

Josefine sa...

Hei.
Fin blogg du har :) Koselig og følge deg.
Lurer på og starte blogg selv. Tjener du noe på det, eller må man ha veldig mange lesere for å i det hele tatt tjene på det?

monicajensen sa...

Tusen takk, Josefine :)

Jeg tjener litt på det hver måned, fra familieprat (som jeg blogger for), men ikke mye. Får også betalt for ulike samarbeid :)