onsdag 20. august 2014

Hva nå? // Ny hverdag

Nå har jeg straks jobbet som selvstendig forhandler i ett år, og jeg stortrives. Det er ett av de beste valgene jeg har tatt her i livet. Hele veien har jeg mikset jobb og hjemmetilværelsen med barn. Jeg skal ikke legge skjul på at det har blitt noen lange dager, men når man elsker det man driver med, er det utrolig hva man har ork og energi til. Dagene har jeg tilpasset etter Mia. Jeg har derfor jobbet lite eller ingenting på dagtid. Fokuset har vært på henne, slik jeg har ønsket å ha det. Når hun har sovet har jeg svart på noen mail, lunsjet med kollegaer/venninner eller drukket kaffe med barselvenninner. Uansett hva jeg gjør, så har jobben på en måte vært med meg uten at jeg har tenkt over det, for networking handler egentlig kun om å prate med mennesker. Det har derfor vært ganske enkelt å gjøre begge deler, uten å føle at jeg har tatt vann over hodet.


SAMSUNG CSC


Nå har Mia startet i barnehagen og Teo på skolen. Plutselig har jeg barnefri på dagtid med all tid i verden til meg selv. Hva nå? Dette føles jo ut som ferie, og jeg må nok bruke litt tid på å vende meg til situasjonen. Jeg føler meg nemlig litt tom. Jeg jobber derfor med å skape rutiner i hverdagen, som ikke omhandler barna. Ha litt faste rammer som fungerer for meg, slik at jeg slipper å sitte i sofaen og titte tomt ut i lufta, mens jeg ser på Dr.Phil. Hey, det er ikke noe liv, det gir ikke noe glede. Jeg har derfor bestemt meg for at faste klokkeslett for trening og kontortid er et must. Til tross for at jeg jobber hjemme, vet jeg når jeg skal jobbe og ikke. Jeg har ikke noe "dødtid" i løpet av dagen. Da kunne jeg jo rukket å kjede meg, og det skal vi ikke ha noe av. Midt mellom trening og kontortid, står husarbeid på planen. Jeg får med andre ord tid til tre må gjøre-oppgaver i løpet av én normal arbeidsdag, og jeg får i tillegg hentet barna tidligere enn flertallet. For en fantastisk situasjon jeg befinner meg i, sånn seriøst :) Ettermiddagene og kveldene står plutselig 100% fri til barna og mannen. Han er like opptatt av min jobb som meg selv, og vi samarbeider godt, så det er ikke sånn at han har sittet alene i sofakroken det siste året og sett på meg jobbe. Dette gir nemlig energi til oss begge, og det er nok han som fungerer som "daglig leder" (og lagersjef), til tross for at det er jeg som står oppført som det på papiret. Jeg gjør jobben, mens han har full kontroll og oversikt på hvordan alt henger ihop ;) En fordeling som fungerer ypperlig for oss!


SAMSUNG CSC


Det jeg trenger nå, i min nye hverdag, er derfor et realt tupp i ræva slik at rutinene faller på plass fortere enn svint. Det er ikke bare barna mine som er rutinemennesker, men jeg er det selv også. Litt struktur trenger vi nok alle sammen, og kroppen min trenger absolutt gode vaner som omhandler trening, så her gjelder det å finne en balansegang som passer meg. Jeg gleder meg til høsten vi har foran oss. Dette blir spennende tider for hele familien, der både store og små får prøvd seg fram i nye roller :)


Ha en fin Onsdag. Vi sees nok allerede i kveld ;)

Ingen kommentarer: