søndag 3. august 2014

Litt søtt med sukker på

Før ante jeg ikke hva det ville si å være uthvilt. Jeg følte jeg konstant levde på laveste gir, og måtte kjempe meg gjennom dagene. Å stå opp tidlig med barn var en enorm utfordring. Alt som sto i hodet på meg var å få nok søvn. Dessverre er det sånn at alt for mange nordmenn har det på samme måte. Alt for mange unge har ikke nok energi eller lyst til å gripe dagen. Det er synd, for vi lever bare én gang, og da skal man ha ork til å gjøre det beste ut av dagene. For min del påvirket det livet mitt og meg på så veldig mange måter. Helt fra skolealder og fram til i fjor høst.


I fjor ble jeg introdusert for produkter som skulle vise seg å endre livet mitt på veldig mange måter. Å ha en kropp som er i riktig balanse er utrolig viktig. Samtidig fikk jeg i meg vitaminer og mineraler som vanlig kost ikke kunne dekke i like stor grad. Etter endt svangerskap og amming var nok behovet ekstra stort for både endringer og påfyll. At produktene kunne gi meg litt ekstra futt og fart, og ikke minst større utbytte av søvnen min, var min redning. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har følt meg mer ovenpå og "levende" det siste året enn noen gang før, til tross for to små barn i hus som ofte kan stjele deler av nattesøvnen. Det ekstra giret har definitivt vært på plass. Det giret som så sårt har vært savnet de siste 10 årene!


future-self-koolaburraSS13


MEN nå i sommer har energien min rast. Jeg føler meg på bånn. Rett og slett. Familien min må dra en morragretten mamma ut av senga hver eneste morgen. Jeg føler meg konstant utenfor og kan lett sovne på sofaen når ettermiddagen nærmer seg. Når kvelden kommer er tålmodigheten brukt opp og jeg har ingenting å gi av meg selv. Jeg har stilt spørsmålstegn til hva som kan være årsaken. Så slo det meg plutselig; kostholdet! Selvfølgelig er det kostholdet. Jeg har spist mer sukker og pasta i sommer enn hva jeg vanligvis får i meg i løpet av ett helt år. Jeg har skeiet så til de grader ut, så kroppen min er trolig i  "krisemodus" om dagen, der syre/base er totalt i ubalanse. Produktene som har blitt min gode venn i hverdagen har jeg også glemt både titt og ofte. Det er ikke rart jeg føler meg så dårlig som jeg gjør. Herregud, tenk at jeg hadde det sånn som dette hver eneste dag, året rundt, år etter år, før.


Heldigvis vet jeg hva som skal til for å forandre på dette, og forandringen begynte allerede i går kveld. Jepp, lørdag kveld. Alt sukker er kastet ut av huset. Hverdagen er på vei tilbake, og med den følger et liv uten pasta igjen. Vi spiser ikke pasta. Aldri. Denne sommeren har ungene og jeg vunnet VM i pastaspising, og danket enhver italiener ned i støvlene. Nå skal vi finne tilbake til gode, gamle matrutiner, slik at vi alle sammen blir rustet til hverdagen som snart henter oss inn, der nye epoker og utfordringer dukker opp for både store og små. Det blir energikrevende og det blir en omveltning både fysisk og psykisk. Barna mine trenger det beste grunnlaget for å holde ut dagene og ha det bra, og det er ikke et kosthold som bunner i sukker. De trenger næringsfull og proteinrik mat. Det samme trenger jeg. For et så lavt energilager som jeg har nå om dagen er ikke noe jeg unner noen. Jeg har fått det som fortjent, etter å ha stått på kjøkkenet og småspist smørbukksjokolade fra Nidar (har du smakt den? hvis ikke; hold deg unna!!) gjennom hele ferien. Enda godt det ikke er ferie året rundt :) Samtidig må jeg se på det som et prosjekt. Nå vet jeg virkelig hva store mengder sukker kan gjøre med kroppen, og er dermed en erfaring rikere. Det vil jeg absolutt ta med meg videre, for jeg ønsker å være en glad mamma med energi til både lek, jobb, ballspill, husvask, trassanfall og morro.


Hva med deg, har du skeiet ut mye i ferien? Merkes det på kroppen?

Ingen kommentarer: