onsdag 20. august 2014

Prosjekt: bokbind

Jeg valgte å slette det forrige innlegget mitt. Det ble rett og slett for personlig for meg. Den lille tiden det lå ute tikket det inn flere kommentarer. Flere gode råd og flere som opplevde det samme på hjemmebane selv. Tusen takk. Det er alltid godt med slike tilbakemeldinger. Det handler vel bare om at han må finne sin plass, og ikke minst finne ut hvilken rolle han har, nå som han verken er liten eller stor, men midt imellom. Tid til bare oss to tror jeg også er viktig. Vi har i hvertfall hatt en kjempefin ettermiddag i dag med skoshopping, middag på egon og en lang bok på sengekanten. DET var deilig!Kveldens plan var å legge på bokbind på den ene boka han har fått med hjem så langt. Dette har jeg gruet meg til, haha. Jeg husker tilbake til da jeg selv gikk på skolen, og mamma plutselig slapp bomben om at jeg måtte legge på bokbind selv. Det gikk med myyyye papir og ingen av bøkene kunne lukkes når jeg var ferdig med oppgaven. Året etter satt jeg der igjen, med en haug med åpne bøker... Jeg hadde derfor belaget meg på en kveld med mye latter og frustrasjon. Vel, ingen grunn til bekymring. I did it!! På første forsøk kunne boka nesten lukkes, og med litt makt var den igjen. Kjæresten roste meg opp i skyene, og der satt jeg - stolt som en hane - og tenkte at jeg plutselig var klar for å være skolemamma allikevel. Jeg har jo trossalt mestret tidenes oppgave ;)


Lekser er de så smått i gang med. Teo og jeg har allerede avtale om at han skal bli hentet ekstra tidlig en dag i uka, slik at vi kan gjøre lekser i fred og ro mens Mia er i barnehagen. Jeg er så glad for at jeg har mulighet til å styre dagene selv! Da får jeg ha fullt fokus på han, og det er noe vi begge to har veldig godt av. Ikke minst får vi tid til å skape gode rutiner til senere. Å ha gode rutiner når det kommer til lekser fra dag én tror jeg er veldig viktig. Jeg gleder meg til denne tiden sammen med han :)


Nettet er borte en uke til. Det kveldene vanligvis brukes til her i hus blir derfor bortprioritert (og så midt i sesong én av Sons of Anarchy). Man føler seg ganske hemmet uten internett, men samtidig er det godt å være litt "off" på kveldstid med god samvittighet. Det trenger allikevel ikke å drøye lengre enn en uke til. Jeg klør i fingrene etter å få gjort både det ene og det andre! Fordelen er at jeg kommer meg i seng til fornuftig tid, så nå som bokbindet er på boka og matpakker for morgendagen er gjort klart, skal jeg legge meg. Kanskje jeg titter innom i morgen for å prate litt om min nye hverdag. Barn på skolen og i barnehagen. Hva nå?


God natt, og takk for at du tar turen innom meg :)

1 kommentar:

Lammelåret sa...

Hvis du skulle trenge det, så har jeg laget en liten guide til å legge bokbind, se her: http://lammelaartanker.wordpress.com/2014/08/18/guide-til-papirpalegging/

Et barn i barnehage og et på skolen, kan by på et par logistikk-problemer, men jeg håper at kommunen deres samarbeider slik at planleggingsdagene er felles.

Lykke til!