tirsdag 12. august 2014

The power of love

SAMSUNG CSC


En ny kampanje som heter "The power of love" promoteres i disse dager, for å sette fokus på dagens teknologi og hvordan det påvirker samspillet mellom mennesker. Har dere opplevd å være hos en venninne, og så sitter hun og surfer på nettet og er bare halvveis tilstede i samtalen? Har du opplevd at kjæresten din ikke registrerer hva du forteller, fordi han trykker på iphonen sin? Hvordan føler du deg da? Du føler deg til bry. Du føler deg oversett. Det er ingen god følelse. Tenk hvordan dette oppleves for et barn som kun ønsker oppmerksomhet og tid med mamma eller pappa, og så er ikke foreldrene ordentlig tilstede fordi de er mer opptatt av å oppdatere seg på sosiale medier. Denne fellen går vi alle sammen i. Vi tar opp telefonen å trykker på den, når vi heller skulle lagt den langt bort og levd i nuet med de menneskene vi omgir oss med.


Kampanje: The power of love (youtube)


"The power of love" ønsker å sette fokus på dette. De ønsker at vi skal bli mer obs på telefonbruken vår, og legge den bort når vi er sammen med barna. Det synes jeg er fint, så jeg støtter denne kampanjen fullt ut. Siden omtrent hele min jobb befinner seg på iphonen min kan jeg underskrive på at jeg alt for ofte tar opp telefonen når barna er tilstede, bare for å svare på en kjapp mail, gi noen gode råd til en ny forhandler eller sende over litt informasjon til en kunde som ønsker å vite mer om aloe vera og "kick start". Selvom jobben min er på iphonen, er jeg ganske sikker på at mødre som kun bruker iphonen til surfing titter på den like ofte. Vi gjør det uten å tenke oss om. Barna derimot, de legger merke til det, og blir påvirket av det. Det er de som til syvende og sist føler de konkurrerer mot en telefon.


Jeg har derfor begitt meg ut på et lite prosjekt, som jeg håper blir til en god vane. De neste tre dagene skal jeg legge helt bort telefonen mens jeg er sammen med barna. Når de sover, er på skolen eller i barnehagen - ja, da kan jeg surfe og jobbe så mye jeg vil, men når dem er tilstede skal telefonen legges bort, slik at fokuset kan være 100% rettet mot dem, slik det bør være. Jeg kommer til å oppdatere dere dag for dag, og helt ærlig tror jeg hele familien kun får positive erfaringer ut av dette. Kanskje vil du være med? Det hadde vært gøy om vi var flere som ble obs på mobilbruken, og ga tilbakemeldinger i kommentarfeltet. Er du med? :)


Jeg er allerede igang. Det gir en god følelse (og samvittighet) å være 100% tilstede for Mia, som ønsker å ha meg med på leken på gulvet og føle seg sett av mammaen sin 


// Jeg setter pris på hvis du deler dette innlegget videre ved å trykke på "liker".

Ingen kommentarer: