onsdag 29. oktober 2014

Du er din egen lykkesmed

last ned


Etter flere år med sykdom og ubesvarte spørsmål, har jeg erfart at jeg må gjøre det jeg kan for å være lykkelig. Er jeg lykkelig, er familien min lykkelig. Jeg måtte ta tak i livet mitt, komme meg ut fra "synd på seg selv"-bobla, ikke bry meg om hva folk måtte mene og styre min egen skute. Det har jeg gjort, og det er jeg kjempeglad for. Hver eneste dag priser jeg meg lykkelig for at jeg og min familie har funnet en løsning i hverdagen som fungerer for oss. Ikke alle trenger å være enig i mine valg, men ingen har rett til å dømme valgene mine, for når sant skal sies har jeg aldri tråkket på noen på veien mot mine mål. Der har jeg en 100% ren samvittighet. Jeg har en fornøyd mann, jeg har glade og omtenksomme barn, og jeg selv har det stort sett veldig veldig fint. Det er det som betyr noe for oss i vår hverdag. Vær din egen lykkesmed, du også.


Vi er fæle med å dømme. Jeg har lest flere innlegg om det samme temaet, fra flinke familiepratbloggere, og det bør absolutt belyses mer. De som velger å gå hjemme med barna 100% av sin tid, får kritikk. De som velger karriere, får kritikk. De som ikke får barn, får kritikk, og de som får fem barn får søren meg kritikk de også. Hvorfor? Hvem tror vi at vi er, som tar oss friheten til å kritisere og dømme andre? Hver og en må gjøre det som skal til for at de selv har det bra, så lenge det ikke går på bekostning av andres lykke.


Har ikke du noen ambisjoner i livet, så skal ikke du se ned på de som faktisk tør å drømme stort. Er du frisk og vital, så skal ikke du se ned på de som har problemer med å komme seg gjennom hverdagen. Ligger du på sofaen med smerter (slik jeg alt for ofte har gjort), så skal ikke du se ned på de som kommer seg opp fra sofaen. Vi er alle unike, med ulikt utgangspunkt, ulike mål og ulike forutsetninger. Ha det i bakhodet, før du føler du må klatre opp på din høye hest for å snakke ned om andre. Jeg blir målløs. Jeg blir lei meg. Og jeg blir forbanna!


Ikke kom til meg å fortell meg hvordan jeg skal leve livet mitt. Du har ingen rett til å uttale deg om det, for jeg har ikke bedt om din mening. Forstår du hvor jeg vil hen? Dette gjelder ikke bare meg, dette gjelder alle. Ha heller fokus på deg selv, og sørg for å gjøre det som skal til for at du blir fornøyd med ditt liv. Alle andre klarer helt sikkert fint å passe på seg selv!

2 kommentarer:

mekanikerfrue sa...

Jeg er så enig i hva du skriver her. Folk er altfor kjappe med og kommentere ting i en negativ tone og se ned på andre. Nei,fei for din egen dør sier nå jeg! Likte det du skrev med å være sin egen lykkesmed, det er så viktig :)

monicajensen sa...

Tusen takk for tilbakemeldingen :) Ja, jeg tror det er viktig å feie for sin egen dør, som du sier, før man kritiserer andre :)