tirsdag 28. oktober 2014

Jenter er jenter verst

10527542_10154405321940424_8130803156891614513_n


Her en kveld satt jeg og så på VG-intervjuet med Caroline Berg Eriksen (Fotballfrue). Det berømte undertøysbildet ble et tema. Jounalisten spurte hvorfor hun hadde lagt det ut. Hun svarte at hun var stolt. Stolt av seg selv og all treningen som lå bak. Hurra for Caroline! Selvfølgelig har hun all grunn til å være stolt av seg selv, og hun bør få lov til å være stolt uten at 2/3 av befolkningen skal bite av henne hodet. Jeg skammer meg over mennesker som hele tiden skal "ta" andre, uten å tenke på hvordan de er som personer selv!


Jeg har selv merket mye til dette etter at jeg ble selvstendig og gjorde det bra. At jeg deler min suksess og min hverdag med dere lesere er plutselig ikke greit lenger. For eneste grunnen til at jeg gjør det er jo for at dere skal sitte igjen med dårlig samvittighet. HALLO I LUKEN?! Ser dere hvor forbanna dumt det høres ut? Jeg skriver ikke om mine gleder i hverdagen for at andre skal få det vondt. Akkurat som at Fotballfrue ikke la ut bilde av seg selv i undertøy for at andre skulle føle seg feite. Jeg blir oppriktig bekymret over tankegangen til enkelte (for dette gjelder langt ifra alle)Hvordan kan mitt liv plutselig handle om ditt? Hvordan kan fotballfrue sin kropp plutselig handle om din? Ta det for det det er, og ikke legg noe mer mellom linjene. Jenter kan virkelig være jenter verst!


Jeg har forstått at mine innlegg om min jobb kan irritere noen. Samtidig så ser jeg jo at alle skriver om sine jobber og valg i livet i større eller mindre grad. Hvorfor kan ikke jeg? Jeg ser at de aller fleste bloggere deler gleder og sorger i deres hverdag. Hvorfor kan ikke jeg? Er jeg slem mot noen? Tråkker jeg på noen? Nei - men personene som snakker dritt, henger ut og bygger oppunder mobbing kan bare holde på. Hvor er logikken? Hvor er moralen? Hva med å se seg selv i speilet? Jeg går i hvertfall ikke inn for å tråkke noen ned. Til tross for at jeg er uenig i valgene de tar. Jeg gidder helt ærlig ikke bruke en kalori på å irritere meg over deres valg engang. Ikke mitt liv, ikke min business!


Det var et lite hjertesukk på en tirsdagsettermiddag. Jeg burde kanskje latt være, men nå trengte jeg å lette hjertet for frustrasjon. Straks skal Teo og jeg videre til allidretten. Han med sine nye Mizuno håndballsko. Like som Nicklas sine. Dere kan tro han er stolt. Aldri før har han løpt så fort ;) Ha det fint - og vær mot andre som dere vil at andre skal være mot dere. Hvordan skal barna våre lære seg det, hvis vi ikke følger den reglen selv? Klem fra meg**

10 kommentarer:

Mari sa...

Jeg forstår veldig godt hva du mener og er enig i det meste av det du skriver. Men det jeg alltid tar meg i å lure på når jeg leser andre sin suksess, eller andre sine kropper etter fødsel, er : Men hvorfor har du behov for at andre skal se det ? Du skriver " At jeg deler min suksess og min hverdag med dere lesere er plutselig ikke greit lenger. For eneste grunnen til at jeg gjør det er jo for at dere skal sitte igjen med dårlig samvittighet. " Jeg blir bare litt facinert over hvordan ting har blitt for mange. Det er jo ingenting i veien for at folk skal få bli rike, gjøre det godt i jobbene sine, ha en fin bil, se bra ut osv, det er jo deres sak. Og nettopp det er poenget mitt, det er jo deres sak. Det er jo noe som er positivt for den det gjelder. Hvorfor har det blitt sånn at det er så mange som har behov for å vise all denne sukseen til andre ? Kan man ikke bare være fornøyd med at man har oppnådd det for seg selv og sin familie ? Jeg tror at grunnen til at folk ikke orker å lese om dette og " får litt nok " har med dette å gjøre. Med verdiene til folk. Hva er viktigst ? Jeg for min del synes det er mye hyggeligere å lese om ting som virkelig betyr noe. Om hverdag, barnelatter, våkenetter, familie, venner, latter og sorg, livet sånn det egentlig er, med de tingene som gir meg noe å lese om. Det gir meg ingenting å vite hvor bra andre har det ved at de tjener mye penger eller ved å se på et bilde av en flat mage etter fødsel. Men for all del igjen, jeg unner andre glede og lykke, jeg forstår bare ikke dette behovet for å dele og vise det til alle andre ?

Magnus sa...

Det är fantastiskt att läsa och inspireras av dig Monica! En vanlig tjej som på egna villkor och med många svårigheter i livet lyckas att bygga något som kan bestå i flera generationer! Tack snälla för att du så generöst delar med dig av din vardags upp och nedgångar.
Stå stark, de som vågar tro förändrar en del av världen!

monicajensen sa...

Tusen takk for fine ord, Magnus. Du er best! :)

Stine sa...

Jeg skjønner hva du mener. Jeg stusser også litt over behovet for å vise frem suksess i form av å skryte av penger, bil, reiser, forfremmelser og kropp. Men det er nok fordi jeg ikke gjør det selv. Samtidig så blir man jo kanskje litt provosert, for når man skryter av suksess i slike pyramidebedrifter, så bør jo nesten innlegget markeres som sponset/reklame. En ting er å uttrykke glede over at man trives på jobb, noe annet er å rekruttere flere inn i spillet i en blogg. Det har jeg litt betenkeligheter med, altså..

monicajensen sa...

Oi oi, her var det jo en hel kommentar bygget på uvitenhet. På tide med en oppklaring; 1) Jeg jobber IKKE i en pyramidebedrift. Det er ulovlig. Du bør lære deg hva network marketing faktisk er før du uttaler deg. 2) Sponset/reklame? Er du seriøs? Jeg JOBBER for hver eneste krone, og jobber trolig mer enn noen annen jeg kjenner, men jeg bestemmer selv når på døgnet jeg skal jobbe - og det er en frihet for meg. Ingenting kommer gratis her i verden, ikke i dette tilfellet heller. 3) Jeg uttrykker gleden jeg føler via min jobb, men jeg går da ikke åpenlyst ut å rekrutterer via bloggen. Jeg lover heller ALDRI mer enn jeg kan holde!

Dette er faktisk en av de latterligste kommentarene jeg har lest :) Når andre bloggere skal ut å reise (mange av dem får det sponset!!), så skriver de om det. Akkurat som jeg skriver om det når jeg reiser. Forskjellen er at jeg har jobbet ræva av meg for å få den reisen betalt.

Martine sa...

Hei Monica, jeg er enig med deg om at det er for dumt at man bare skal kunne dele negative ting om seg selv. Jeg har tenkt litt på det i dag og merker at når jeg leser en blogg/blogginnlegg som viser "baksiden" så tror man mer på det. Jeg vet ikke om det er for at man føler man får så mye informasjon fra mange hvor alt virker så perfekt at man til slutt ikke tror på det. Det er lettere å forholde seg til noen som sier at ting også kan være vanskelig. Det føles mer ekte med en gang. Litt synd, men også veldig sant.
Men jeg må si at jeg blir veldig glad på dine vegne når jeg leser at du er så lykkelig som du er og at du virkelig har det bra. Jeg tror det er mange som mener det samme som meg, men som du skriver så er det enklere å gi støttende ord når man merker at folk trenger det mest. Vi er nok ikke flinke nok til å heie på hverandre også når ting går bra.
Når det gjelder å prate om jobben, så er det helt fint også. Jeg synes det er interessant og lærerikt å lese om hva andre driver med også. Men jeg synes at det har blitt mye av det her (sorry). Jeg føler ikke på samme måte lenger at dette bare er en blogg om deg, men mer som en reklameblogg for Forever Living. Jeg liker produktene, og har ikke noe problem å tro på mye av det, men for min personlig smak har det blitt mye her og da blir det dessverre kjedeligere å lese for min del. Det føles ikke like ekte (som nevnt over) lenger når det føles som reklame og alt så fint og flott.

Ellers synes jeg at du virker som en utrolig morsom og positiv jente, og det har gjort at det alltid har vært interessant å lese det du skriver. Så jeg tar meg jo selv i å gå innom og lese allikevel :)

monicajensen sa...

Hei Martine :) Tusen takk for tilbakemeldingen din, det setter jeg stor pris på :) Det jeg setter spm.tegn til er hvorfor "bra" ikke føles ekte? Er folk så opptatte av å klage og fokusere på det negative, at det ikke er greit å ha det bra lenger? Denne bloggen har alltid vært DØNN ærlig og ekte. På gode og på vondt. Jeg kan forsikre deg om at min lykke er ekte, og ikke for å reklamere for Forever Living. Det føler jeg at jeg har understrekt nok ganger. Jeg skriver om min jobb og min hverdag - ja, men det er ikke for å reklamere. Det er fordi det er en del av livet mitt, og hvis jeg ikke kan skrive om det kan jeg like gjerne legge ned bloggen. Skal jeg kun blogge overfladisk, gir ikke blogging meg noen ting.

Glad for at du fortsatt titter innom, til tross for at du opplever at det blir litt mye ;) <3 Klem til deg!

Stine sa...

Når man har en blogg så må man også tåle tilbakemeldinger som ikke bare går på beundring og skryt. Som du ser så er det flere her som reagerer på reklameringen for Forever Living. Hvorvidt dette er en pyramidebedrift eller ikke er nok ikke så enkelt å svare på som du tror, men jeg forstår at du føler behovet for å forsvare jobben din. Det gjør jo jeg også :)

Det er mange sider ved en sak. Se forøvrig: http://www.culteducation.com/group/1256-general-assembly/8460-a-very-thin-line-between-multilevel-marketing-and-pyramid-schemes-.html

Martine sa...

Nei, jeg mener absolutt ikke at man ikke skal snakke om ting som er bra. Jeg mener det er kjempeviktig også! Jeg er enig med deg at folk klager så mye, og jeg har mindre lyst til å omgås med slike folk. Det blir mye mer slitsomt enn å være sammen med folk som kan snakke positivt. Og jeg tviler ikke på at du er lykkelig, det viser du og det superbra å vise. Og jeg har det ganske så bra i mitt eget liv også, og det unner jeg alle å kjenne på!
Og jeg snakker ikke nødvendigvis om deg når jeg sier at folk tror mindre på det positive. Jeg tror vi alle har erfart (og evig debatt i mediene for en stund siden) at folk bare delte de positive ting på f.eks Facebook, og slik at andre ble deprimerte av sitt eget liv som ikke føltes like rosenrødt. (ikke personen som deler sitt ansvar, btw). Men så har vi vel blitt litt lei av å bare høre det positive og derfor setter vi pris på når noen (blant annet deg) deler andre sider av livet også.
Forstår du hva jeg mener? Jeg håper det. Er jo egentlig bare fucka hvordan vi folk fungerer, og ikke kritikk av deg.
Det har hele tiden vært det jeg synes har vært interessant med å lese bloggen din. At det nå har blitt veldig mye Forever Living har det føltes som mer reklame, for meg. Men det er en del av livet ditt og det er jeg helt med på også, klart du skal skrive om det som du mener er viktig og interessant. Men det blir ikke like interessant å lese for meg lenger da.
Så nei, jeg mener ikke at du behøver å slutte å skrive om jobben din, bl.annet. Absolutt ikke! Men det er andre sider ved bloggen din som er morsommere å lese for meg :)

Men keep up det good spirit! Og lykke til med alt du driver med 
Klem til deg også!

monicajensen sa...

Jeg skjønner hva du mener, og jeg setter enormt pris på tilbakemeldingen din :) Tusen takk! Konstruktive tilbakemeldinger digger jeg!
God helg til deg. Stor klem