fredag 17. oktober 2014

På inn-og utpust

Jenta vår er veldig tidlig ute når det kommer til språk. Jeg får støtt og stadig tilbakemeldinger fra barnehagen om at de er fascinert over språket hennes. Hun fanger opp alle ord vi sier, og kan til tider minne om en liten (himla søt) papegøye :) I dag har det vært jentekveld her. Det har vært babling på inn-og utpust. Jeg har rett og slett hatt latterkrampe gjennom hele ettermiddagen, fordi den lille frøkna har skravla i ett kjør. Hun begynner på en ny setning før den andre er avsluttet. Noen må ha putta på hun noen tusenlapper. Haha!


wpid-20141016-222130.jpg


Vi tok et langt kveldsbad. Vi ble faktisk sittende i det varme vannet i opptil 40 minutter. Det var så underholdende å høre på henne, og hun storkoste seg, så tiden fløy. Plutselig var det forbi leggetid, og gutta veltet inn døra :) I badekaret tok det kaka. En liten frøken med masse på hjertet. Det er det ingen tvil om. "Se! Lastebilen. Tut tut! Mannen (duplofigur) dusjer. Oiiii, se der, bade med såpa. SÅPE! Båten kjører. Oii, se, lastebilen. Bilen. Mannen kjøre bil. Hjelpe meg? Gærninger. Haha. Jeg elsker deeeeg. Kaste ballen. Oooop igjen. Høyt. Kaste ballen. WOW!"


Altså, uten pustepauser. Egentlig burde jeg droppet enhver form for punktum eller komma. Ofte blir hun så engasjert at volumet øker betraktelig også. Jeg spurte om hun kunne ha innestemme. Hun så på meg, og sa klart og tydelig: "NEEEEI! NEI!! HAHAHAH. Baby sover? Baby spise mat, mamma. Mmm, varmt og deilig. SÅPE. Vaske Mia. Elsker pappa. Kult. Haha!"


wpid-20141016-222031.jpg


Det er så fantastisk morsomt å være mamma. Slitsomt også, for all del. Men nå om dagen har jeg to komikere i hus, og jeg ler meg i hjel på daglig basis. For en enorm glede de sprer! Og til info; SUPRE tilbakemeldinger fra både barnehagen og skolen. Teo er en gledesspreder i klassen og er ekstremt flink faglig - læreren sine ord. Mia er i et usedvanlig godt humør, og smiler dagen lang - hørt fra to ansatte den siste uka. Ingen av delene overrasker meg. Teo har klisterhjerne. Det har jeg merket for lenge siden. Han husker alt han leser. Han lærer fort, og han synes det er gøy å lære nye ting. Mia har alltid vært sola selv, og det humøret smitter over på enhver person :) Rimelig STOLT, det er det jeg er! 

2 kommentarer:

mammatina sa...

Så skjønt :) Ble så glad når jeg leste dette innlegget <3 For ei herlig tulle :) Minner meg så om vår datter Henriette som også alltid har masse på hjerte. Ha en fin fredag videre og ikke minst en super helg :)

monicajensen sa...

Takk for en koselig kommentar <3 En kjempefin fredags ønskes for deg og dine også <3 God helg :)