lørdag 25. oktober 2014

Spis bort smerter

Jeg klarer ikke å legge skjul på at høsten slo meg midt i trynet i år. Var det virkelig ille i fjor? Jeg har hatt en kjempegod sommer, og følt meg bedre enn på lenge, men plutselig så slo smertene til igjen, og da slo de til hardt. Jeg er ødelagt om dagen, og det påvirker energien, tålmodigheten og humøret. Hele kroppen min skriker etter en sydentur. Samtidig så vet jeg at hva den egentlig trenger er sunt og riktig kosthold. Immunforsvaret trenger å styrkes, slik at betennelsestilstandene i kroppen kan overvinnes. Tarmen min trenger masse antioksidanter, fiber, frukt og grønt. Vi har stort sett grønt til maten hver dag, men vi får i oss alt for lite i forhold til hva vi burde. Barna våre får i seg alt for lite. Jeg vet hvordan det kan påvirke/ødelegge for kroppen på sikt. I dag har vi derfor tatt et veldig smart valg, og investert i en juicemaskin. Masse gode grønnsaker (så mye økologisk vi fant i matbutikken, der har Norge et forbedringspotensiale) er handlet inn. Nå skal det juices! En ypperlig måte å få i seg nok frukt og grønt på. Det er bare fantasien som stopper deg, og bryter du det grønne med "runde" smaker som banan eller avocado, blir det veldig godt. Sleng oppi en sitron, og topp det hele med en "dæsh" aloe vera, så smaker det langt ifra så grønt som det ser ut som ;) Terningkast 6!


wpid-20141025-160234.jpg


Fibromyalgi er en omdiskutert sykdom. Hva skyldes den? Lever, nyrer og tarmen tror jeg spiller en stor rolle. Sure nyrer, en lever som ikke klarer å avgifte seg slik den skal og muligens en lekk tarm. Der har dere nok meg. Kosthold og riktig tilskudd tror jeg er alfa omega for å komme seg gjennom vinterhalvåret med hodet hevet. Èn ting er sikkert; jeg kan ikke ha det sånn som jeg har det nå i hvertfall. Da blir jeg gal før vi har kommet til Desember. Det er tid for endringer, that´s for sure!


Oppskrifter på deilige, grønne smoothies taes imot med stor TAKK :)


Vi har plutselig noen timer for oss selv. Jeg tror Svigermor kunne se at undertegnede ikke var heeelt oppe og nikket i dag, som jeg stort sett pleier å være. Hun var derfor kjapp med å foreslå at hun skulle ta med seg begge barna hjem til seg i dag. Teo jublet, Mia var litt mer i tvil (hun trives best hos mamma og pappa), og mor kjente på den dårlige samvittigheten, men innså raskt at det er det beste for alle parter idag. Da har jeg energi til dem litt senere i dag. I morgen skal dem få lov å juice i gang dagen med grønt og godt. Jeg har troen på at de synes det smaker bedre/godt, hvis de får lov å bidra. Begge storkoser seg i hvertfall når de får lov å hjelpe til på kjøkkenet :)


wpid-20141025-162033.jpg


Lørdagsgodtet er med andre ord ikke et tema for meg på en stund. Sukker er fyfy hvis jeg skal få det bedre med meg selv. Jeg må derfor unngå skuffen der jeg vet det ligger en Smørbukksjokolade på lur.... Ønsk meg lykke til!

3 kommentarer:

Helene G. K sa...

Lykke til!

Cecilie sa...

Det der så utrolig bra ut! Det inspirerer meg til å hive meg igang med juicing igjen! Jeg er litt av og på der. I sommer var vi faktisk utrolig flinke! Hadde fantastisk enkel og god gulrotjuice hver dag! Jepp, og min sønn Noah drakk 2 glass hver morgen. Han var brunere enn noen gang på slutten av sommeren! Meget mulig det var all den juicingen av de mange mange gulrøttene!! men nok om det. Nå vil jeg bare tipse om at Avokado ikke må juices. Det er bare bortkasta. Den må du ha i en blender etterpå! altså to ting å vaske, men hva gjør vi ikke for helsa vår da ;)?? !! ;) Lykke til med juicing! stor klem fra Cecilie :D

Martemor sa...

Tommel opp for juicing. Lurte litt på på å sette igang en detox kur her. Sliter en del med giktiske plager, men føler at rett kosthold hjelper på meg. Desverre har det sklidd veldig ut de siste månedene. Har adoptert en liten gutt, og det har desverre ikke vært noen dans på roser. Har vært lite mat lyst, så det har blitt til å spise det en har lyst på. Bla cola mmmmmm...:-) Derfor består hverdagen av mye tretthet, mye sliten, mangler overskudd, og mye verking(spesiellt nå som det er høst).Derfor vurderer jeg en 3 dagers detox for å få en kickstart:-)