tirsdag 11. november 2014

Nødstilfeller // Call 911

Før i tiden (oi, nå hørtes jeg gammel ut) hadde vi jo slike fine fasttelefoner. På disse (hvertfall hjemme hos meg) var det klistret på en lapp med de ulike nødnumrene. Hvis ulykken skulle være ute hadde mine søsken og jeg full oversikt over hvilket telefonnummer vi skulle ringe for å nå fram til rette nødetat. Fasttelefoner og klistrelapper driver flesteparten ikke lenger med. Jeg tok derfor praten med min sønn for noen år siden. Viste han de ulike telefonnumrene og fortalte hva han skulle gjøre hvis det skulle skje en ulykke og jeg ikke var i stand til å ringe selv. Nødnumrene er lagret på min telefon under "favoritter", og ved hjelp av fine beskrivende bilder er det lett for han å vite hva og hvem han skal ringe hvis noe skulle skje.


wpid-20141110-120048.jpg


Det er greit at barna er forberedt. Så forberedt som man kan få blitt så klart. Forhåpentligvis vil de aldri være nødt til å ringe noen av disse telefonnumrene, men om noe skulle skje vet de i hvertfall hva de kan gjøre. Det synes jeg er betryggende for både dem og meg. Vi har også hatt samtaler med Teo om hva vi ville gjort hvis det begynte å brenne. Hva han skulle tenkt på, hva han ikke skulle gjort, møtepunkt, etc. Vi har faktisk vurdert å ha en brannøvelse også, noe et vennepar har hatt med sine tre barn, der de sover i ulike etasjer. Veldig smart og nødvendig å prate om sånne ting, mener jeg!


Vel, det var dagens ord og tips fra denne kanten :) Lag deg en fin dag!

Ingen kommentarer: