torsdag 6. november 2014

Rastløs, men...

Mia og jeg har hatt noen rolige dager hjemme, men nå begynner heldigvis formen å komme seg. Misforstå meg rett, hun er langt ifra pigg, men dagene blir ikke tilbrakt i sofakroken under dyna lenger. Nå er vi inni den delen av sykdomsperioden der man har ork nok til å skravle, mase, sutre og kjede seg, men ikke er friske nok til å leke, omgåes andre barn eller sove godt uten hoste.


Det nye ordet om dagen er "nei". Hun lærte seg vel det for nærmere ett år siden, men nå om dagen blir det godt brukt. Hun skravler som en foss, og har god språkforståelse. Hun forstår hva jeg spør om, og svarer deretter. Nå om dagen er derimot svaret på alle spørsmål "nei". Vil du ha smokken? -Nei. Skal vi spise litt? -Nei. Nå går vi og skifter bleia. -Nei. Skal vi kose oss litt i sofakroken? -Nei. Skal vi ringe mormor? -Nei. Jeg lurer på om vi skal trille en tur jeg, vil du det? -Nei. Er "nei" det nye ordet om dagen eller? -Ja!


10715749_10154687196245424_1828260194_n


Vanligvis ler hun når hun sier nei. Hun viser oss at hun fleiper. At hun synes det er gøy å erte oss litt. Nå som formen hangler sier hun alt med en sutrete tone. Hun er lei av å være syk. Hun er frustrert over dårlig søvn på dagtid. Hun er drittlei av ansiktet til mammaen sin. Jeg vil helst pakke hun inn i dyna, legge meg godt til rette og bare kose. Hun vil alt annet, men orker ikke. Toppen av fortvilelse for en noe rastløs 1åring.


Det positive - bare sånn for å ha fokuset på det - er jo at jeg ikke rekker å kjede meg. Jeg rekker heller ikke å dusje eller å gjøre husarbeid. Når jeg tenker meg om har ikke frokost blitt prioritert heller.. Jeg var innstilt på noen dager hjemme med Mia der hun var 100% i fokus. Det har vi nå hatt, og det er ikke bare 1åringen som kjenner rastløsheten bygge seg opp. Det merker nemlig mora på 27 år også. Pluss at det fort kan bli fryktelig dyrt.. Nå som jeg bare tråkker hjemme legger jeg jo merke til alt jeg ønsker å fornye. Stuemøblene... Soverommene... Kjøkkenet?


Vi begge håper at hun er frisk og rask i morgen. Hun skal fortsatt være hjemme, men da kan vi finne på noe gøy. Vi fortjener litt morro etter flere rolige dager hjemme. Vi fortjener egentlig en deilig lunsj og litt shopping også synes jeg.. Men det spørs om vi ikke heller prioriterer en tur på lekeplassen! Frisk luft, latter og litt action er absolutt en vinner etter mange dager i sofaen. Hvis jeg skal være helt ærlig med dere; disse dagene har jeg hatt godt av. Rastløs, ja, men deilig? Absolutt.


Nå skal jeg snart ut på powerwalk med halve Team Tomter. Det skal bli godt :)

Ingen kommentarer: