onsdag 5. november 2014

Slag i slag

Hei kjære dere 


wpid-20141105-213840.jpg


Jeg skulle lage et innlegg om bursdagsgutten, men jeg sparer det til en annen dag. Det er jo aldri for sent å skryte av barna sine :) Nå sitter jeg i sofakroken, blogger via telefonen og prøver å roe ned litt før leggetid. Her har det gått slag i slag i dag, men Teo har hatt en kjempefin bursdag, og da er jeg fornøyd  Mia er enda ikke i form, men vi valgte å gjennomføre selskapet for det, med de aller nærmeste. Hun kviknet fort til, og etter at begge barna hadde spist kake og bikket overtrøtte, løp de rundt her som to gærninger, med Teo sine boxere som antrekk og kalte seg selv for "supertruser". Vi bød med andre ord ikke bare gjestene på middag, kaffe og kaker - vi sørget for underholdning også. What a show!! :) Dere kan se en nærmere titt på bildet jeg har lagt ut på instagram hvis dere er nysgjerrige; @monicajensenorg. Jeg ler meg i hjel av de to 


Nå løper vi fram og tilbake mellom stua og soverommet til Mia. Aller mest har jeg lyst til å falle over på siden og snorke meg gjennom natten, men lillemor må finne ordentlig roen først. Hun sover, men hun sover lett - og da tar hosten lett overhånd. Jeg får så vondt av henne. Det er ikke greit å være liten og i dårlig form. Avtaler for resten av uken er forskjøvet på, slik at Mia og jeg kan kose oss her hjemme på dagtid og sørge for at hun får ro og blir frisk. Hun har ingenting i barnehagen å gjøre når formen hangler. Vi fikk faktisk et skriv per mail fra barnehagen i dag, om akkurat det temaet. Alt for mange voksne sender barna sine i barnehagen når de er syke, av den grunn at de ikke har flere "sykt barn"-dager å ta av. Nicklas sin første reaksjon var å kommentere hvor heldige vi er som slipper den problemstillingen. Det må være en ekstremt frustrerende situasjon for foreldrene, og ikke minst for barnet som blir sendt i barnehagen når han eller hun strengt talt burde fått lov å hvile seg på sofaen hjemme. Å slippe og føle seg dratt mellom arbeid og privat er for meg den største hverdagslykken, spesielt på vinterhalvåret når det kan være mye sykdom. Jeg har selv vært i den situasjonen, der jeg brukte opp "sykt barn"-dagene med min lille astmagutt i løpet av én høstmåned. Jeg hadde aldri sendt han i barnehagen samme hva, men jeg kan forstå problemstillingen. Jeg håper allikevel at flertallet bruker sunn fornuft, men da hadde vi vel kanskje ikke fått en mail i utgangspunktet...?


Nei, nå skal jeg finne senga. Jeg trenger å lade. Alenetid, hva er det? Det er det ikke rom for når man har en syk 1åring i hvertfall. Alt som gjelder da er kos, tålmodighet og søvn. God natt. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; tusen takk for at du titter innom. Klem fra meg**

Ingen kommentarer: