mandag 1. desember 2014

Å bidra // Fra barnemunn

Mandag 1.desember startet vi dagen med å finne fram en av Teo sine leker. En leke han ikke lekte så mye med lenger som han ønsket å gi videre til et barn som kanskje ikke får noen gaver på julaften. Han fant fram den gamle brannstasjonen sin. Den ville han gi bort. Vi pratet litt om når han hadde fått brannstasjonen sin (julaften for tre år siden), og jeg spurte han om hvorfor han ønsket å gi akkurat den videre? -For den har så fine mursteiner her på siden! :) Barn tenker ofte så enkelt, og det beundrer jeg dem for!


Da kom jeg til å tenke på en samtale vi hadde for et par uker siden. Teo og jeg. Nicklas og jeg jobber mot mange mål. Vi ønsker både hus og to trygge biler. En hytte på fjellet hadde heller ikke vært så dumt. Men en annen ting er i bakhodet mitt ofte. Jeg vil hjelpe mennesker. Jeg vil for eksempel ta med meg familien min til et barnehjem i Afrika, hjelpe, vise omsorg, bidra - og la barna mine se verden. Se at ikke alle har det like godt som dem. Vise dem at vi kan gjøre en liten forskjell. Dette er ting Teo og jeg har pratet mye om. Så her om dagen, når han gjorde lekser, satt vi som vanlig og pratet om alt mellom himmel og jord. Jeg spurte han om han visste hvorfor mamma jobber med aloe vera. Han så på meg og talen var klar: "For å hjelpe barna i Afrika vel!" Tårene presset på, og det gjør de nå også. Han har fanget opp det han ser på som det viktigste. Ikke hele bildet, men det viktigste, omsorgsfull som han er.


SAMSUNG CSC


Nå skal jeg kaste meg rundt og komme meg nedover til postkontoret, og så skal barna hentes på veien. Jeg har hatt en laaat formiddag nemlig, og sitter fortsatt i morgenkåpa. Det var nødvendig i dag, men nå er det på tide å komme seg opp og ut. Vi får besøk litt senere, av pappa og tanta mi, det blir hyggelig :) Ha en fin 1.desember!

Ingen kommentarer: