onsdag 3. desember 2014

En dag hjemme hos oss

Jeg tenkte jeg kunne dele litt hvordan er normal hverdag ser ut hjemme hos oss, men så kom jeg på at dagene varierer veldig. Enkelte dager har jeg Mia hjemme. Andre dager er begge i barnehagen og på skolen, mens jeg er på farten og har møter. Andre dager igjen roer jeg ned, koser meg med husarbeid, hjemmekontor og rett og slett lader opp batteriene. Den friheten i hverdagen setter jeg høyt!


I dag har vi hatt en deilig Onsdag :) Teo og Nicklas sto som vanlig opp før jentene i hus. Vanligvis våkner Mia rett etter gutta, men i dag sov hun fortsatt når de listet seg ut av utgangsdøren. Jeg krøp godt ned under dyna igjen, og fikk over en time til på øyet. I dag var lille lykketrollet til en forandring ikke klar for å starte dagen før nærmere 09:30. Det passet meg perfekt :D Frokosten ble inntatt i sofaen under dyna. Jeg redde opp senger, satte på en vask, tok meg en kjapp dusj og fant fram klær til Mia, før hun ble ordnet for dagen. Deretter var det tid for å komme seg ut døra. Utenfor ventet rene winter wonderland. Jeg synes det er helt fantastisk med snø i år. Gatene lyser opp, og den bitende kulden gir meg skikkelig julestemning. I love it! Mia og jeg tuslet opp til barnehagen. Vi tok snarveien over jordet i dag. Mia ropte av begeistring når vi nærmet oss byggeplassen og så de store lastebilene; "Åååh!! KULT! Blastebiler!!" Hun kom fram til barnehagen i dét de andre barna hadde satt seg ved lunsjbordet. Perfekt timet. Mer mat! :) Jeg vinket hadet i vinduet, sendte minst 27 slengkyss og gikk nedover mot butikken. Lunsj skulle handles inn, for to venninner/kollegaer skulle straks komme på besøk. Forfriskende og deilig var gåturen. Tonnevis med energi ble fylt på! På veien hjem knipset jeg et bilde av gata vår. Når snøen dekker gatene er det så fint her, synes jeg. Stemning!


wpid-20141203-192655.jpg


Jeg rakk å komme hjem, slenge lunsjen på kjøkkenbenken og vaske kjapt over badet, før det ringte på døra. Snuppene sto klare, og hadde med seg både barn, laptop, julebrus og blåbær :) Vi koste oss med lunsj, kaffe og kakao først, før 1åringen ble lagt i vognen og vi voksne skrudde på arbeidslysten. Det er som regel ikke så vanskelig å skru på den ;) Et kjempeeffektivt møte, der mye ble gjort på kort tid. Action så det holdt. Når jentene var klare for å dra hjemover fire timer senere, var vi alle fornøyde med dagens resultater. Det er en god følelse!


Jeg ryddet kjapt etter lunsjen, dro på meg jakka og kjørte nedover til skolen for å hente Teo. Han kom gående mot bilen i det jeg parkerte foran skolen. Teo hilste og klemte på noen eldre elever, før vi hoppet inn i bilen begge to og kjørte mot barnehagen. Plutselig var klokken blitt en del, og det begynte allerede å bli mørkere. I garderoben i barnehagen sto verdens blideste jente og ventet. Mamma og Teo var endelig her!! Ytterklærne kom raskt på, vi tok førstemann til bilen og minutter senere låste vi oss inn døren hjemme. Stearinlys ble tent, kakaoen ble varmet og begge barna fikk hver sin pepperkake mens de gjorde lekser/tegnet. Teo har blitt veldig selvstendig når det kommer til leksene. Jeg sitter sammen med han, men han har stålkontroll. Veldig gøy å se hvor raskt den utviklingen har gått i løpet av høsten! Når leksene var unnagjort, la begge barna seg på sofaen under hver sin dyne. Mia sammen med babyen sin. Jeg hentet dukkeklær, kledde på babyen, fikk babyen til å sove i vognen sin og så la vi oss sammen under dyna i noen minutter mens vi ringte til Nicklas som jobbet overtid :)


wpid-20141203-191147.jpg


Mamma/mormor og Isabelle ringte på like etterpå. Besøk og middag på døren. Helt perfekt! Jeg lagde middag, mens Mamma og Isabelle lekte med barna. Indisk sto på menyen, og det var tydeligvis en slager, for både Teo og Mia koste seg maks med maten i dag. Etter middag var det badetid. Mormor badet dem, mens jeg ryddet opp på kjøkkenet. Deretter var det sovetid for Mia, mens Teo fikk lov å se litt på ipaden før sengetid. Nicklas kom hjem fra jobb, listet seg forbi Mia sitt soverom, spiste opp middagsrestene, mens vi andre slappet av i sofakroken med kaffe. Kos!


Da det var sovetid for Teo ble Nicklas med han inn på rommet. Siden har det vært stille. Jeg har en følelse av at 3 av 4 familiemedlemmer sover. Nå skal jeg henge opp en vask, før jeg skal vekke kjæresten, og så skal vi ha etterlengtet date med Sons of Anarchy og Iskrigerne. Vi er hektet på begge seriene! Deilig onsdagskveld :)


I morgen står det ikke mye på timeplanen, annet enn et skypemøte klokken 11. Ellers skal jeg hente litt ferdigfremkalte bilder, noen pakker på posten og ikke minst ta meg en rolig tittetur på senteret. Helt alene. Denne frøkna ønsker seg et par nye antrekk før julefeiringen begynner for fullt. Vi sparker allerede i gang med pinnekjøtt på lørdag :) Cant wait!


Snakk om tidenes oppramsing. Haha! Vel, det var i hvertfall et eksempel på hvordan en dag kan se ut her hos oss ;) Klem fra meg**

3 kommentarer:

anonym sa...

Hei!
hørest ut som alle tiders dag,rolig ettermiddag med barna er koselig
hos oss ringer det på døren hver dag vi kommer hjem slitne fra jobb og rett etter at middagen er inntatt
av barn som vil inn og leke eller ha med våre barn ut,..jeg synest dette til tider er slitsomt og vi får lite familietid
hvordan er dette hos dere? bare lurer jeg....fin blogg forresten

monicajensen sa...

Ja, sånn er det her også :) Det spørs jo selvsagt hvor mye klokka er, men hvis det ikke er for sent drar Teo ut og leker. Det er sjelden barna spør om å komme inn, men i perioder er det selvsagt mer "mas" om det. Da får de holde på inne så lenge det ikke kræsjer med Mia sin leggetid :) Roligere ettermiddager på vinterstid iforhold til sommerhalvåret. På sommerhalvåret ringer det på døra her hvert kvarter, da hender det at jeg skrur av ringeklokka så vi skal få i det minste LITT familietid og kanskje en rolig middag sammen :P

Cecilie sa...

Høres ut som noen koselige dager :) Kos dere masse i førjulstiden og den gata så veldig koselig ut! :)

God førjulstid <3

Klem :D