mandag 22. desember 2014

Hjelp, det er juleferie!

I det ungene våknet i dag morres var jeg tent som et lys. Dette var dagen; dagen da mor skal tråle butikker opp og ned for å handle inn mat til juleferien, få på plass de aller siste innkjøpene på julegavefronten og ikke minst få det ekstra hyggelig og "julete" til jul. Det krever en tunge som er rett i munnen, gode sko, luftige klær og en real handleliste. Yes, jeg har spart det til denne dagen, på grunn av sykdom. Denne dagen da begge ungene er plassert på SFO og i barnehagen, og jeg har hele dagen til å svi visakortet i samtlige butikker. Vel, nå kan det se ut som jeg får selskap... Hjelp, det er juleferie!


SAMSUNG CSCVi hadde så vidt hoppet ut av senga før den var redd opp og et hav med klær dekket den. Tre dagers klesvask skulle brettes og legges på plass. Her var det snakk om å være effektiv. Jeg har jo mye på timeplanen idag vet dere.. Klær til barna var lagt fram, jeg kastet meg over kleshaugen, og som dere ser hadde jeg en liten hjelper på sidelinjen som fant ut at det beste var å rive ned og prøve samtlige klesplagg - just for the fun of it! Jeg la fram planen min for Teo mens jeg brettet klær. Noen timer med lek på SFO, og så startet juleferien. Han var uenig, og jeg forstår han. Han er allerede i juleferiemodus, og da er ikke SFO en del av han sin plan. Han ville mye heller være med meg å handle mat. Jeg la fram reglene, klart og tydelig. Ingen sutring. Det vil ta tid. Ikke noe mas. Hjelpe. Dere skjønner tegninga. Rett og slett forberede det eldste barnet på at dette blir dritkjipt. Belønning? IS på kafé. Så nå har jeg faktisk et svakt øyeblikk der jeg ser for meg at det kan bli hyggelig å ta med meg TO barn på en effektiv julehandel. HEHE. Vi får se om jeg tar til fornuft eller ei ;)


Nå er frokosten inntatt, barna er påkledd, klærne er brettet og nå gjenstår bare mor. Vi er ute av huset før halv 10. Heiiii - det er juleferie :)


Ingen kommentarer: