fredag 12. desember 2014

Vær snill mot deg selv

Etter en sykdomsfri høst kom liksom alt på én gang, og Teo har sin tredje sykedag denne uken. Omgangsyken, overlappet av falsk krupp og liiite søvn, etterfulgt av forkjølelse, vond hals og vondt i hodet. Vi koser oss derfor hjemme i dag. Det er ikke så ofte Teo og jeg får ordentlig alenetid lenger, så disse dagene er ganske hyggelige sånn sett. Han blir vartet opp med kakao, rundstykker og klementiner, slik man skal bli vartet opp når man er syk. Jeg får tid til å skjemme han litt bort og ha 100% fokus på han. Sånne dager med hver av barna er gull verdt i ny og ned :) I stad lå han rett ut på sofaen mens han fikk fotmassasje. Det er noe av det beste jeg vet, og Teo liker det godt han også. Da kjenner jeg at han slapper av helt. Anbefales på sånne rastløse søte små ;)


SAMSUNG CSCFra sommeren 2013


En annen ting vi får ordentlig tid til er å prate. Teo er flink til veldig mange ting, men han er ikke alltid like god på å ta i mot skryt. Det er noe jeg føler har endret seg den siste tiden nå som han har blitt eldre. Jeg tror mange i jantenorge har problemer med det samme. Det er bare synd at det kan påvirke skolebarna allerede i en alder av seks år. Når jeg skryter av han for lekseoppgaver han nailer med glans, eller fordi han gjennomfører ting han for eksempel gruer seg til, får jeg ofte svar i retur ala: "Nei, jeg er ikke tøff. Jeg er en pingle!" Det er ikke noe hyggelig for verken han eller meg når han snakker så nedsettende om seg selv. Man må tørre å være snill mot seg selv. Jeg har "banket" meg selv opp alt for mange ganger, så derfor er jeg obs på at barna mine skal tørre å være stolte av seg selv når de får til noe nytt eller våger noe de alltid har vært redde for. Jeg spurte derfor Teo i stad om han kunne nevne tre ting han var skikkelig god på. Beskjedent nevnte han tre ting. Jeg suplerte med enda flere ting, han slang seg med, og listen vokste fort. Han smilte, lo og "løsnet opp". Plutselig var det ikke så skummelt å si positive ting om seg selv, og når han fikk litt perspektiv på det så han jo fort at det var ganske mange ting han var veldig flink til. Både teoretisk, motorisk, som kompis, som sønn og som storebror. Vi kunne vel egentlig konkludere med at han er ordentlig fin fyr!


Det er ikke så ofte vi prater om sånne ting, men fy for en positiv virkning det har når vi gjør det. Bygge selvtillitt, få troen på seg selv og rett og slett være glad i seg selv - det er jo det jeg vil at barna mine skal være. Så når jeg jobber for at de skal se seg selv, blir jeg inspirert til å se meg selv også. Jeg er langt ifra perfekt, men mange gode sier har fader meg jeg også - og det har garantert DU også. Tenk litt på det. Skriv ned noen punkter med ting du er fornøyd med ved deg selv som person. Er du flink til å se andre mennesker? Lytte? Er du morsom? Omtenksom? Flink til å slå hjul? Hva som helst. Blir du obs på dine positive sider, så blir du kanskje ekstra obs på andre sine positive sider - og flinkere til å påpeke dem også. Alle trenger faktisk å høre at de gjør en god jobb, at de er bra nok og at vi er fornøyd med dem akkurat som dem er. Både liten, stor og eldgammel.


SAMSUNG CSC


Nå skal jeg rydde over leiligheten, før minstemor skal bli hentet. Vips så var det helg, og mange festligheter står på planen. For meg braker det allerede løs i kveld på jentenes aften hos en venninne. Jeg har bestemt meg for å kjøre, men jeg kan fortsatt være med på morroa. Ny dag i morgen, og da skal vi fylle opp huset med gode venner. Julebord og god mat står på planen. En todagers har jeg rett og slett blitt for gammel til. Haha. Hilsen hu som tåler to øl og en irish coffee ;) God helg. Klem fra meg**

Ingen kommentarer: