mandag 5. januar 2015

"You can do it!"

SAMSUNG CSCFor litt over ett år siden sto jeg der. På scenen, med mikrofonen i hånden, og hvisket til publikum. Livredd. Som en skremt liten rotte. Mitt verste mareritt var å prate foran mennesker. Stemmen skalv. Jeg skalv. De, alle menneskene i salen, måtte jo merke jordskjelvet de også. Jordskjelvet jeg skapte fordi jeg var så nervøs. Å prate foran mennesker var ikke en del av min plan. Allikevel hadde jeg en liten drøm. En liten stemme i magen som forsiktig sa til meg; "You can do it!" Jeg har alltid beundret de som våger. De som prater foran mennesker, inspirerer og deler. Jeg ville være like tøff. Dele, få mennesker til å le, inspirere, by på meg selv, våge...


Denne drømmen sa jeg en gang høyt. Etter det har jeg blitt "lurt" opp på scenen på samtlige arrangementer. Sakte, men sikkert, har jeg utvidet komfortsonen min - og min lille drøm om å bli foredragsholder har gått i oppfyllelse. Jeg er ikke lenger så redd at jeg kaster opp i min egen munn. Jeg er nervøs, hver gang, men jeg våger. Snakk om personlig utvikling! Virkelig. Nå har jeg holdt foredrag for nesten 1000 personer. Jeg har delt, jeg har inspirert, jeg har fått mennesker til å le. Lille meg. Det er stort altså, for jeg hadde aldri i min villeste fantasi sett for meg at jeg ville tørre noe sånt. Jeg er stolt av meg selv, for alle mål jeg har oppnådd det siste året, og det er ett av dem.


Nå er det et nytt år, og nye mål må opp på tavlen. I forhold til jobb er målene klare. De er spikret. De får det til å kile i magen min. Å sette seg store mål, jobbe mot dem og nå dem - det er en mestringsfølelse bare en fødsel kan toppe. I forhold til jobb har jeg selvdisiplin. Det er verre med kost og trening. I år skal jeg derfor ha mer fokus på det, og sammen med mine jobbrelaterte mål skal også disse opp på tavlen min. Ser jeg på målene og drømmene mine daglig, er det mye større sannsynlighet for at det vil gå i oppfyllelse, for foran meg lyser dem klart og motiverer meg på daglig basis. Jeg har allerede notert ned trening i almanakken min. Det er "me-time". Da er det ikke rom for møter, kontortid eller levering av regnskap. Da er det meg mot en sterkere kropp som står i fokus. Meg mot et bedre selvbilde. Det er viktig å sette av tid til det også, og det er absolutt en stor prioritet de kommende månedene. Jeg er gira, jeg er motivert, og jeg er på kick start dag 1! Jeg lover dere at jeg var sulten før jeg våknet i dag. Det har aldri skjedd før, men jeg skal gjennomføre det. Vi sees i kveld - og i mellomtiden; lag dere en fin dag :)

2 kommentarer:

Hild Frøya sa...

gratulerer. Det er stort å nå mål man har satt seg. Og, som du sier, den mestringsfølelsen er veldig god. Og viktig å huske på når ting blir slitsomt innimellom. Det å vite hva som ligger der fremme, det å vite at dit kommer man. Masse lykke til videre i dette året. Måtte alle dine drømmer gå i oppfyllelse!

monicajensen sa...

Ja, gulroten som venter i enden av veien er verdt de dagene som ikke er fult så lette :) Tusen takk for det, og like måte <3 Klem fra meg.