tirsdag 13. januar 2015

Hjemmekjær og effektiv

Nå har jeg nettopp kommet hjem etter en gåtur i vinterværet. Mia var ikke i barnehagen før elleve i dag. Iiiik. Hvor populært det er vet jeg ikke, men de ansatte sier ingenting på det, så enn så lenge nyter vi late formiddager de dagene vi har mulighet til det. Etter tre uker juleferie har Mia blitt innmari hjemmekjær, og kunne nok tenke seg å være hjemme med meg dagen lang. Da er det ikke like lett å løsrive hun fra leken, der hun løper mellom hennes eget rom og storebror sitt, tuller med ulike figurer og synger etter "Barnas viser". Lyden av barnesang er konstant på her hjemme når vi jentene har alenetid, til den sangglade jenta vår sin store glede. Hun leker så fint med seg selv, får Mammas fulle oppmerksomhet og ser nok ikke helt vitsen med å dra i barnehagen når vi kan vi kan tilbringe hele dagen her hjemme i vår egen lille koselige boble :) Ikke minst kan hun snoke i Teo sine ting uten at han merker det ;)


SAMSUNG CSCMen så har det seg jo sånn at jeg også har en jobb. Selvsagt har jeg fleksible dager, og jeg har også dager der jeg kan ha Mia hjemme hele dagen, men nå på nyåret har jeg mange planer, og ønsker å få gjort unna det meste på dagtid når jeg har huset for meg selv. Da må Mia i barnehagen, der hun egentlig storkoser seg og har det så fint. Litt sårt er det, i det mamma vinker hadet, men hun roer seg før jeg rekker å forlate bygningen - og det er godt for mammahjertet. Selvom jeg vet at hun har det så fint der, med flere omsorgsfulle voksne og lekne barn, er det aldri gøy når jeg ser tårene komme når jeg må gi den siste kosen og vinke meg ut døra. Da gjelder det å klistre på seg smilet, vise at mamma er trygg og gi hun noen skikkelig store slengkyss gjennom vinduet. Det pleier å gjøre humøret hennes bedre, og den avskjeden har vært gull verdt når det kommer til både Mia og Teo. Vise dem at jeg er glad, trygg og tullete. Da roer de seg fort også :)


Når jeg leverer Mia såpass sent som jeg gjorde i dag, blir det plutselig veldig stram timeplan her hjemme. 5 timers jobb må kortes ned til 3 timer, osv. For selvom hun har korte dager, har jeg en liten stor 6 åring på skolen som starter klokken åtte hver dag. Han kan være veldig sliten hvis jeg henter han sent, og da er det ikke like motiverende å ta fram leksene på slutten av dagen. Han er selvstendig og flink med lekser, men det er allikevel ikke hans favorittgjøremål etter en lang dag på skolen og SFO. Det kan jeg jo forstå ;) Med andre ord må jeg kaste meg rundt nå, dytte nesa ned i regnskapet og være så effektiv jeg stort sett er når jeg koser meg med jobb. Da går det unna - det gjelder å finne det samme giret når det kommer til regnskap. Det kan ofte være litt verre, til tross for at det går veldig greit og enkelt når man først er i gang. Jeg har regnskapsfører, men det er morsomt å ha litt oversikt over egne tall, inntekt og skatt. Det gir meg motivasjon, pluss at jeg har en fornøyd regnskapsfører som bruker kort tid, fordi permen min er så oversiktelig som den kan få blitt når jeg leverer den inn #kontrollfrik


Lag dere en fin Tirsdag. Vi er på kick start dag 9 av 9, og laks står på middagsmenyen i dag :)

Ingen kommentarer: