tirsdag 20. januar 2015

Spis deg sterkere

For meg har det aldri handlet om styrke eller muskler. Det har handlet om å holde meg slank. Kanskje et fokus mange jenter har - men hva er vel en slank kropp uten muskler? Man feiler og man lærer støtt og stadig. Det siste året har jeg blir mer bevisst enn noen gang på hva jeg putter i munn. Jeg ønsker å være sunn. Ikke bare for min egen del, men for barna mine sin del. De skal få gode, sunne vaner som de forhåpentligvis vil ta med seg videre i livet. Spesielt de siste månedene har jeg lært mye om hvordan kost påvirker kroppen. Det er dog én ting jeg har lagt langt bak i hodet og glemt.. Jeg må spise for å bli sterkere. Misforstå meg rett, jeg er veldig glad i mat, men jeg har mine faste rutiner - og let´s face it; jeg får i meg for lite mat hvis jeg har ambisjoner om å bli sterkere. Mer proteiner og mer karbohydrater. Det trenger kroppen min. Jeg er ikke spesielt glad i typiske karbokilder som pasta, poteter og brødmat. Gi meg en kyllingsalat og så er jeg i himmelen. Nå må jeg være obs på å spise mer, og ikke minst spise riktig. Spesielt på de dagene der jeg presser meg hardt.


01114De neste dagene skal jeg kartlegge mine spisevaner, jeg skal måle temperaturen på morgenen og midt på dagen (jeg vet den er mye lavere enn gjennomsnittet) og utifra mine tilbakemeldinger skal PT sette opp en ernæringsplan. Han spurte hva jeg spiste, og jeg sa at jeg trodde jeg spiste mindre enn hva han ville anbefale. Han kunne bekrefte det. Kroppen trenger visst mer energi.


I dag gjennomførte jeg en hard og god økt på Avancia. Det er godt å ha en som pusher meg. Virkelig pusher. Som Nicklas alltid har sagt; "Du liker å ha det behagelig når du trener du, Monica!". Vel, det blir ingen resultater av å ha det behagelig. I dag trodde jeg beina skulle kollapse under meg, og da ventet det nye runder med utfall. Vi snakker gangsperre så det holder når benøkten var vel overstått, MEN det var enormt deilig etterpå, selvom jeg vurderte å spy litt i garderoben. Noe sier meg at de neste par dagene blir rimelig fine ;) Yoga blir godt i morgen!


01113Nå må jeg slenge meg rundt og hente barna. Først må jeg bare ta meg en kjapp dusj. Jeg liker denne dagen. Trening gjør meg glad, og det er så gøy når motivasjonen virkelig er der. Den skal jeg holde godt på :) På tampen av innlegget vil jeg gi dere et par tips. Erstatt vanlig salt med Himalayasalt. Jeg er glad i mye smak, og nå kan jeg salte maten med bedre samvittighet. Start også dagen med en kopp te. Ta oppi én skje eller to med cocosa (kokosfett). Sunt og godt. Bruk også cocosa når du steker mat. Mye bedre enn den vanlige matoljen :) Begge deler får du kjøpt på helsekosten.


Vi sees plutselig. Lag dere en fin ettermiddag :)

Ingen kommentarer: