tirsdag 13. januar 2015

Tips: Reisemål med barn

Hvert år siden Teo ble født har vi vært på minst én syndetur i året. Å reise med barn er ikke noe problem, så lenge man er forberedt på at man må være litt kreativ under selve flyturen. Her har jeg flere tips i ermet, som har fungert ypperlig når det kommer til en vilter liten gutt i hvertfall, som aller helst har foretrukket å stå i setet og trykke på den ene knappen han ikke får lov å trykke på; tilkalle flyvertinne/flyvert :) Jeg deler gjerne tipsene hvis det er interessant i et senere innlegg?


Nå begynner mange å leke med tanken på en tur til varmere strøk før våren kommer, eller er i gang med å planlegge sommerens ferie. Jeg tenkte derfor jeg kunne dele med dere mine to favorittreisemål med barn. Når man er på ferie skal det virkelig være ferie for både store og små. Det innebærer i hvertfall for oss at det skjer noe for barna; aktiviteter, minidisco, underholdning, et bassengområde der de kan leke litt fritt, etc. For oss voksne innebærer det fornøyde barn, god mat, tid til å roe ned på solsengene i ny og ned og ha restauranter og dagligvarehandel i nærheten, slik at alt blir minst mulig stress. Da har vi ferie med stor F.


Skal du reise på vinterhalvåret er det viktig at det er fint vær og at det ikke blåser for mye. Ofte på kanariøyene er det en del vind, men hvis du drar på sørvestsiden på Gran Canaria blåser det mindre. Der har vi funnet oss et lite sted, som vi har besøkt to ganger. Perfekt for en småbarnsfamilie - og desidert Teo sitt favorittreisemål. Stedet heter Playa Taurito. Skal du på kjærestetur er ikke dette stedet å dra til, men for en småbarnsfamilie er det perfekt i våre øyne. Det er flust med andre barn der, det er badeland, treningsmuligheter, underholdning 6 av 7 kvelder, en spillehall med bowlingbane og diverse annet, minigolf og mye mye mer. Vi har gått for all inclusive, og maten har vært over all forventning. En positiv overraskelse, skeptiske som vi først var til all inclusive :) Her får både store og små en ordentlig ferie. Minuset er den lange reiseveien, men det kommer man nesten ikke utenom på vinterhalvåret :)


ååå999ååå8888På sommeren så er jo Mallorca en fantastisk ferieøy. Hvis du ønsker langgrunne strender og hvit sand, så er Alcudia stedet å besøke. Jeg har vært på Sunwing Alcudia beach to ganger, og det er et paradis for store og små. Her kan du også velge all inclusive, men vi droppet det, og trillet heller inn til sentrum på kveldstid for å spise litt mer variert der. Da får du en fin gåtur langs strandpromenaden :) På dette hotellet kan du bestille ulike familierom. Vi var der sist når Mia var bare knappe 3 måneder, så vi bestilte babyrommet. Dette var en leilighet som lå i en egen skjermet hage. I leiligheten var det alt av nødvendigheter for de minste. Fra mikro og vannkoker, til stellematte, vogn, seng og spisestol. Vi har alltid valgt å ta med vår egen vogn, babydyne og pute, da vognen blir brukt flittig på ferier. Når de er små sover de også i vognen på kveldstid mens vi andre spiser middag og tusler rundt. Da liker jeg å vite at de har det 100% behagelig :) Et ekstra pluss er at flyturen er relativt kort, og det er deilig når man har barna med på tur.


ååå7ååå6Ønsker dere å droppe disse charterturene, så finnes det jo også utleiemuligheter. Vi leide denne leiligheten i Tyrkia i fjor sommer, og hadde en deilig, avslappende uke bare oss fire. Kjempefin leilighet, med to soverom, to bad, stue og kjøkken - nyoppusset. Bassengområdet er rett utenfor døren. Strand, restauranter og matbutikker er 2-5 minutter unna. Helt perfekt! Mulighetene er mange hvis man lengter etter sol og varme, og er man tidlig ute kan man også få et fint sted å bo til en fin pris.


God ferie! :)


// del gjerne innlegget videre

2 kommentarer:

Terese Hagen sa...

Her var jeg og kjæresten min i 2013! Da var jeg gravid, men en urolig herlig plass :D

monicajensen sa...

Alcudia? Eller Gran Canaria? :)