torsdag 12. februar 2015

Livet - mer enn tidsklemma

Flere og flere ønsker å bygge opp sitt eget foretak. Å være sin egen sjef kan jeg forstå er fristende for veldig mange. Det er dog visse utfordringer ved å starte opp for seg selv. Ofte store investeringer, meget hardt arbeid med liten fortjeneste de første årene og ikke minst det faktum at flesteparten av nyoppstartede foretak går konkurs innen fem år. Tør man ta den risikoen?


Da jeg startet opp for meg selv, gjorde jeg det under paraplyen Forever Living. Jeg ønsket en forandring, derfor grep jeg muligheten som lå foran meg. Liten eller ingen investering, mulighet til å tjene penger fra dag én, støtte og support fra et verdensledende selskap som har hatt jevn vekst i snart 40 år. Jeg er min egen sjef, men jeg er ikke alene. Det er virkelig en vinn/vinn situasjon. Jeg risikerer ikke å bli slått konkurs om få år. Jeg risikerer ikke å tape penger. Og det beste av alt er at jeg kan bygge opp et eget foretak uten å jobbe meg halvt i hjel. Det beste ved livet er jo trossalt å leve.


SAMSUNG CSCJeg jobber med mange høyt utdannnede mennesker. Advokater, leger, psykologer - ja, you name it. Mennesker som hadde godt betalte jobber før de startet opp som selvstendig forhandler for Forever Living Products. Det de savnet var mer tid. For hva betyr vel pengene hvis man ikke har tid til å leve ved siden av jobb? Livet handler om så mye mer enn penger, status og den berømte tidsklemma. Livet handler om å være under utvikling, strekke seg mot nye mål, være den beste utgaven av seg selv, NYTE, senke skuldrene, sette pris på og ikke minst ha masse tid med de menneskene som gjør deg lykkelig. Uten det sistnevnte er vel ikke livet mye å skryte av. Man skal slippe å telle ned til neste helg, neste ferie eller neste høytid. Man skal leve her og nå, og gjøre det beste ut av det ene livet man har. For meg innebærer ikke det jobb 24/7. For meg innebærer det en balanse, der frihet og fritid står som første prioritet. For ja, i min bransje kan jeg faktisk få i pose og sekk. Godt betalt, nye utfordringer, tid og mulighet til å velge hvordan mine dager skal se ut. Der er jeg heldig - og det beste av alt er at hvem som helst kan få akkurat den samme muligheten. Du kan starte der du er, i den situasjonen du er i nå, og ta én dag av gangen - i ditt tempo. Er ikke det flott?


Selvsagt kreves det dedikasjon, fokus, målrettet arbeid og en positiv innstilling, men det krever ikke en arbeidsinnsats som ikke lar seg passe inn i familielivet for en småbarnsmor som meg selv. Familie tar og vil alltid ta mest tid i min hverdag. Akkurat slik jeg ønsker at det skal være. Jeg får med andre ord levd livet som hjemmeværende mamma, samtidig som jeg får utviklet meg som karrierekvinne. Det beste av to verdener kan kombineres lett som bare det - og det er slik jeg vil leve livet mitt.


Lag dere en fantastisk Torsdag. I dag er begge barna friske igjen og livet er bare deilig :)

Ingen kommentarer: