fredag 6. februar 2015

Omgangssyken og hjerneformørkelse

Hvis dere lurer, så har Mia fått omgangssyken igjen. Det er fjorten dager siden forrige runde. 2 måneder siden forrige runde der igjen. Viruset utvikler seg, og foreldre som har hastverk med å komme tilbake til jobb leverer barna i barnehagen før de er 100% friske. 48-timers regelen går hus forbi. Det er ganske åpenbart. Jeg er en frustrert mamma i dag, som har en liten jente som spyr opp alt som kommer ned i magesekken. I morgen skal jeg en tur på apoteket for å kjøpe flytende melkesyrebakterier. Probiotic har vi i hus, og resten av gjengen tar det daglig, men det kommer i pilleform og er vanskelig for Mia å få i seg. Nå har derimot mor fått nok. Immunforsvaret hennes må beskyttes, og da kan i hvertfall ikke melkesyrebakterier gjøre det verre. Vi er lei oppkast hele gjengen. Hver runde hittil har jeg sluppet unna. Det spørs om jeg står gjennom stormen denne gangen. Da Mia kastet opp i bilen i stad, stappet jeg smokken hennes i min munn uten å tenke meg om. Er det mulig?! Vel, shit happens..


Ellers i dag har jeg vært muggen. Den berømte "uka" er underveis og jeg er lei av å gjøre husarbeid. Flere småbarnsmødre der ute som føler dere drukner i husarbeid? Siden jeg jobber hjemme tar jeg husarbeidet daglig, og mannen lider av et luksusproblem som innebærer strøkent hus hver eneste dag, en frue som jobber og tjener gode penger, mat som er handlet inn og unger som er hentet. Altså, han er litt bortskjemt, eller hva? Hjerneformørkelsen kom over meg i dag morres da jeg så hvordan huset så ut etter at banden hadde forlatt det. Trassalderen glimtet til i en alder av 27 år, og aller meste ville jeg legge meg ned å sparke med bein og armer og hyle for full hals, akkurat sånn som Mia har begynt med på daglig basis. Jeg rømte huset, fikk ut frustrasjonen på treningssenteret og lo med venninner på telefon/facebook. Den beste medisin. Kom hjem til det bomba h-huset, ignorerte og lot resten av familien komme hjem og se hvordan det faktisk så ut her.. Nicklas sin første reaksjon var; "Det så ikke sånn ut her når jeg dro i dag morres?!" Du har rett, kjæresten min. Det er jeg som har kastet rundstykke på stuegulvet, dratt dynene ut i stua, kastet leker rundt i hele huset, lest barnebøker på soveromsgulvet, klint leverpostei utover kjøkkenbordet, fylt opp vasken med en haug med oppvask og bæsjet i bleiene som ligger strødd på badet. Det er meg!


wpid-20150206-163435.jpg


Nicklas forsto at begeret var på vei til å renne over. Husmora hadde fått nok! Han foreslo først at vi kunne gjøre husarbeid sammen på ettermiddagene fremover. Vel, det går utover tiden vår med barna og jeg klarer ikke konsentrere meg når jeg jobber hjemmefra og ser på rotet. Dårlig idé! Så foreslo jeg at det gikk an å stå opp 10 minutter tidligere på morgenen og hjelpe meg før han dro ut av huset. Det trenger ikke ta så lang tid. Plutselig rant begeret helt over, og mens jeg kjempet med dyna til Teo, ropte jeg ut; "Jeg er så lei av at kaffemaskinen står midt på kjøkkenbenken hver morgen. Det ser rotete ut!!!" Nicklas så på meg. Begynte å smile. Faen. Jeg er så svak for det smilet. Spisset til morskeansiktet enda mer. For nå skulle jo jeg være sinna og understreke at nok var nok. Nicklas begynte å le. Jeg snudde meg vekk, fortsatte å si min mening, helt til armene hans kom og holdt rundt meg bakfra. Han lo på seg krampe mens han sto der. Jeg klarte ikke å holde igjen - smilet kom. Samtidig som jeg understrekte at det var bra han fikk krampe.


..Så var dagens krangel over. Jeg tror allikevel han har forstått poenget mitt. Det nådde fram, sånn mellom hjerneformørkelsen, spyingen til Mia, latteren til Nicklas og saftdrikkingen til Teo. Nå er vi klare for helg. Familietid, oppkast, husarbeid, filmkvelder og alt som følger med. God helg til dere også, kjære lesere - med eller uten omganggsyken ;)

12 kommentarer:

divamamma sa...

Ser det for meg! Dere er søøøøøøøte <3

studentfruen sa...

Å det hørtes kjent ut ! :) Her skal huset skrubves sammen og taco lages sammen .. resten av ukedagene står maten klar og jeg rydder opp etter alles frokost/matpakkelaging . God helg ønskes deg og dine

Fru Jacobsen (@frujacobsenno) sa...

Masse god bedring i heimen, kjøp inn flytende kull det roer diare og oppkast, salt kjeks og farris blandet 50/50 med eplemost roer kvalmetoktene❤️ Igjen masse god bedring og en styrkende klem herfra :)

monicajensen sa...

Tusen takk <3 :)

monicajensen sa...

God helg til deg og dine også <3 :)

monicajensen sa...

;) <3

Alice Hamran sa...

Åh, haha <3 Herlig frøken, jeg smiler når jeg leser teksten. Humoren din bare tyter ut av hvert ord :D
Bra det ordnet seg til slutt, godt du har en mann som får deg til å smile <3
Klem til deg!

Alice Hamran sa...

Og masse god bedring til frøkna i heimen!!!

monicajensen sa...

Haha <3 Ja, han glimter til når jeg trenger det som mest ;) Stor klem til deg :)

monicajensen sa...

Tusen tusen takk <3

veronikadoli sa...

Hohoho!! Du får skrevet det du! Måtte le av det siste avsnittet. Jeg pleier som regel å ha overskudd og energi til å holde unna med husarbeid og klesvask her hjemme. Men i perioder kveles energien, og da ser ikke huset meget pent ut. Mannen hjelper jo heldigvis til, men frøken perfekt blir liksom aldri helt fornøyd. Hehe! :P

Kjedelig med så mye sykdom! God bedring <3

monicajensen sa...

Hehe, deilig å skrive rett fram noen ganger ;) Ja, det er sånn det er her også. Han tar jo sin del på kveldstid, men når man er perfeksjonist blir det liksom aldri bra nok, og da må man jo gjøre det selv. Det er ofte greit, men ikke rett før den berømte "uka" ;)

Tusen takk <3 Fryktelig kjedelig! Denne gangen er hun heelt slått ut også :(

God helg til deg og dine! :)