søndag 8. februar 2015

På barneavdelingen

wpid-20150208-105242.jpg


En liten hilsen fra barneavdelingen på Fredrikstad sykehus. Tredje runde med omgangssyken på under to måneder ble for mye for den lille kroppen.


Turen gikk til Askim legevakt i går kveld med mistanke om dehydrering. Der ble mistanken bekreftet, og vi ble sendt videre til Fredrikstad. Her har vi tilbrakt natten, og vår tapre jente har fått over en liter med intravenøs væske. Ikke mye klaging fra hennes kant, til tross for mange stikk, prøver og fremmede mennesker.


Natten har vært lang. Nicklas ville bli her med oss, så vi var to voksne i en liten seng. Sånt blir det ikke akkurat kvalitetssøvn av, men det forventet vi ikke heller. Jeg har ligget med det ene øyet på gløtt 90% av natten. Vi hadde en ubehagelig opplevelse i natt, og da var det ikke så lett å slappe ordentlig av etterpå. Rundt 1:30 våknet jeg brått. Helt tilfeldig. Sekunder senere rev Mia ut intravenøsledningen i søvne. Blodet rant. I hele ansiktet hennes og sengen. Maskinen pep ikke. Mia reagerte ikke stort. Takk og lov for morsinstinktet, for jeg er overbevist om at det var det som vekket meg. Sykepleierene synes det var vemmelig selv, for sånt skal selvsagt ikke skje. Heldigvis gikk det jo bra, og resten av natten satt slangen slik den skulle :)


Nå venter vi på legevisitt. I mellomtiden håper vi Mia ønsker litt mat eller drikke. Klarer hun å holde på det, betyr det at vi kan reise hjem. Fremover krysser vi fingre for at foreldre respekterer 48-timers regelen i barnehagen og at leker får seg en kraftig rengjøring. Enda en runde med denne driten synes jeg Mia skal få slippe unna!

Ingen kommentarer: