onsdag 4. februar 2015

Undersøk brystene

For et par kvelder siden lå jeg i sengen å leste om en ung jente som hadde oppdaget en kul, rund som en klinkekule, i brystet sitt. 24 år gammel. Ondartet. Brystkreft i så ung alder. Jeg begynte å tenke på når jeg sist undersøkte mine bryster. Jeg kunne raskt konkludere med at det var alt for lenge siden, og tok en rask sjekk mens jeg lå i sengen. I mitt ene bryst var det to tydelige kuler. Trill runde. Harde som klinkekuler.


bryst980Raskt fikk jeg legetime, og blir nå sendt videre til mamografi og ultralyd. Jeg har vært i denne situasjonen tidligere. Da endte de opp med å ta biopsi av kulen. Ja, det var en "svulst", men en godartet. Nå er jeg i samme situasjon igjen. Jeg er positiv. Positiv med tanke på min alder, at ingen kvinner i familien har hatt brystkreft tidligere og ikke minst fordi magefølelsen min sier at jeg skal være positiv. Det skal dog bli godt å få undersøkelsen ute av verden. For tankene og bekymringene, de er jo der.. Det kommer man ikke utenom!


Jeg skriver dette for å gjøre dere obs på å undersøke deres egne bryster. Jeg har gjort det alt for sjelden, men skal definitivt bli flinkere til det fremover. Det er ingen selvfølge at man slipper unna til tross for at man er ung og sprek. Kreft forskjellsbehandler ikke. Undersøk brystene dine!


Dette ble så seriøst, så nå må jeg avslutte med å prate om været.. For et fantastisk påskevær!! Herlig, eller hva? :)

1 kommentar:

Silje sa...

Jeg har også blitt operert for det, opererte ut kulen da jeg var rundt 18 år.
Er skummelt, heldigvis var min godartet.
Håper det går bra med deg <3