tirsdag 24. mars 2015

Hverdagsglede

Forrige uke hadde jeg en gjeng fine jenter her hjemme på lunsj. Vi delte erfaringer, tips og råd - og så skravlet vi som bare høner kan skravle. Veldig koselig! Jeg spurte hun ene om hvorfor hun ønsket å jobbe i dette selskapet. Det er alltid spennende å høre hva som ligger bak deres avgjørelse - hva som er deres drivkraft. Da er det lettere for meg å legge planer sammen med vedkommende, og tilpasse planene etter hennes/hans hverdag og timeplan. I det jeg stilte spørsmålet, presset tårene hennes på. En voksen, utrolig søt jente er hun. Småbarnsmamma. Jobber i en jobb hun alltid har elsket, men som nå har forandret seg totalt. Hun blir mobbet på arbeidsplassen sin. Av andre voksne mennesker. Hun gleder seg til hver helg, og allerede på lørdagskvelden kommer angstklumpen i magen hennes, fordi hun gruer seg så mye til mandagen på jobb. I tillegg jobber hun vanvittig mye, men får lite igjen. Prioriteringene hennes har endret seg etter at hun ble mamma. Nå handler livet om mer enn jobb. Nå handler livet først og fremst om familie, og da å ha en jobb som kan kombineres med familie er noe veldig mange småbarnsforeldre ønsker. Med god grunn.


SAMSUNG CSCTherese. Personlig trener. Pedagogisk leder i barnehage. "Hundemamma" til Fivel og Jaxx. Utrolig positiv med en enorm ståpåvilje.


Under slike samtaler, som vanligvis pleier å være 1:1, får vi virkelig knyttet nye bånd. Følelser kommer fram. Tanker. Bekymringer. Gleder. Vi får løst opp i enkelte knuter, lagt planer for framtiden og vi tillater oss å drømme. Se framover. Visualisere. Bare det i seg selv gir en god følelse, og et godt fundament for videre samarbeid. Det er så mye lettere å coache vedkommende mot sine mål etter en slik samtale - for ofte vet man ikke hva man selv ønsker før man virkelig er i gang. Det kan være seg økonomisk frihet eller en liten gullkant på hverdagen - og så legges planene deretter :)


Jeg vet hva en kollega ønsker seg når hun når sitt neste store mål; en marc jacobs lommebok, som skal være grå. Jeg vet hva en annen kollega ønsker å gi til mannen sin, som har vært en klippe i hennes liv etter at hun selv helt plutselig ble alvorlig syk. Jeg vet også når hun ønsker å gi det til han. Jeg vet hva vi må gjøre for at det skal bli en realitet. Alt handler ikke om å kjøpe, kjøpe, kjøpe - men å realisere drømmer, gi videre og ikke minst bidra mer på hjemmebane. For til tross for at vi lever i 2015, så er det ofte kvinner som må nedprioritere karriere når familieforøkelsen er i gang. Man trenger heldigvis ikke velge enten eller i denne bransjen. Her kan jeg tilby deg pose og sekk. Høres det for godt ut til å være sant? Det trodde nesten jeg også at det var, helt til jeg opplevde det selv og så at jeg var langt ifra alene :)


SAMSUNG CSCSolveig. Mamma til Celin på 1 år. Forlovet med Viktor. Student. Kunstner. Drømmer om eget atelier. Omsorgsfull, direkte og et JA-menneske.


Denne jobben gir meg vanvittig mye glede. Jeg har lært masse om mennesker, lese dem og ikke minst se dem. Jeg har utfordret meg selv og våget ting jeg aldri noen sinne trodde jeg ville våge. Personlig utvikling. Mestringsfølelse. Et bedre selvbilde. Troen på meg selv. Være et forbilde. Positiv energi. Optimisme. Ja, jeg kunne bablet i evigheter, men akkurat nå skal jeg logge av, tasse inn på soverommet, legge meg i den beste armkroken jeg vet om og og forsvinne inn i Suits-verden. Perfekt avkopling før leggetid.


God natt, kjære dere! <3

Ingen kommentarer: