mandag 9. mars 2015

Små fotspor

Mia startet dagen godt plassert i skinnstolen sin i stua foran TV-en med en yoghurt. Du vet de 14-yoghurtene? De med blåbær og müsli. Mindre sukker og metter mer. Perfekt at hun elsker dem, synes jeg! Uansett.. Jeg så mitt snitt til å drikke kaffen min i fred og ro, våkne og ikke minst ta meg en dusj alene, mens hun koste seg med yoghurten. Kose seg, det kan man si at hun gjorde...


Etter en stund kom hun tuslende inn på badet. Hendene hennes var fulle av yoghurt. Jeg vasket dem og la hun oppå stellebordet, for å stelle hun raskt for dagen. Da så jeg at pysjen hennes også var full av yoghurt. Plutselig vifter hun med føttene, og da så jeg jo at det var helt åpenbart at Mia hadde BADET i yoghurt. Her var det klin fra topp til tå!


wpid-20150309-085939.jpgJeg holdt pusten mens jeg kledde av hun og plasserte hun i dusjen. Hvordan så det ut i stua? Hadde den nye sofaen vår overlevd yoghurtfesten? Heldigvis ELSKER Mia skinnstolen sin, så festen hadde kun foregått der. Etter en kjapp vask var stua ren og pen igjen. Jeg hoppet inn i dusjen til Mia, og hennes daglige ønske gikk i oppfyllelse - nemlig at vi dusjer sammen. Jeg vasket meg i pisslunket vann, mens hun tok seiersdansen rundt meg ;)


Den jenta der.. Hun er virkelig noe for seg selv! Hun startet livet med et uskyldig lite skrik, etter en kort og relativt enkel fødsel. Alt er relativt.. Hun spiste, sov og smilte i godt over ett år. Det var alt hun gjorde. Rolig som skjæra på tunet. Plutselig nærmer hun seg 2 år, og språket kan man ikke si noe på, så her kommer det ut setninger og gloser som kan gi enhver person bakoversveis. Hun setter oss på plass støtt og stadig, og det er ikke sjelden jeg møter meg selv i døra. For jepp - her er det myye meg. Vi har noen spennende år foran oss. Hvis jeg trodde Teo gjennomførte mange sprell, er jeg ganske sikker på at hun her er i en egen liga ;)


Det viktigste er uansett at den splitternye sofaen vår, som vi forresten digger, er like ren og pen. Takk Gud for at hun foretrekker skinnstolen 10 av 10 ganger fremfor sofaen! :)

4 kommentarer:

Linn sa...

Hahaha!! Det så kjent ut ;) Herlige jenta da.
Minste mi er og ei rampejente og har ett språk som passer ei mye eldre frøken enn en 2 åring som hun er :p

Hild Frøya sa...

Haha.. Her har det også florert av det meste både i sofan og på gulvet, for å si det sånn, så jeg kjenner godt til den der. Sjokolader har blitt fortært med folien på, og det har blitt drukket saft av 15 sugerør fra festfabrikken på en og samme gang.. Livet som mamma det vistnok..

monicajensen sa...

Haha, gøy med barn :D

monicajensen sa...

Ja, det er jo herlig. De skaper i hvertfall litt action i hverdagen, og ikke minst våknet jeg til litt brennkvikt :D Funker bedre enn kaffe! :D