torsdag 5. mars 2015

The ratrace

wpid-20150305-145115.jpgStresser du gjennom hverdagen og føler at du er med på et evig rotteløp? I såfall er du nok ikke den eneste. Mange føler at hverdagen er altoppslukende. Mange teller ned til helger og til neste ferie. De aller fleste bruker mer tid på å planlegge årets ferie, enn de bruker på å planlegge livet sitt. De tar til takke med rotteløpet, for de ser ingen annen utvei. Jobbe må man jo. Inntekt er man avhengig av. Sånn er det for oss alle.


For et par dager siden var jeg så heldig å få høre historien til en kollega av meg. Hun jobbet tidligere som regionsjef for H&M. Det innebar 60-80 timers arbeidsuker. Ja, hun tjente ca 70 000 kroner per måned, men all tid gikk med til jobb. Mann og barn så hun kun i helgene. En dag sa mannen stopp. Hun var nødt til å ta et valg - jobben eller familien. Hun elsket jobben sin, men familien kom selvsagt først. Det var da hun begynte å bygge opp sitt eget foretak. Slik jeg selv startet med for 1,5 år siden. Fire år senere jobber hun 25-30 timers arbeidsuker og har en månedsinntekt på ca 150 000 kroner. Familien hennes er nummer én prioritet. Mannen hennes har sluttet i sin jobb, og de lever nå drømmen sammen. De bestemte seg for å hoppe av rotteløpet og begynne å leve livet i stedet. Man kan altså få i pose og sekk; en karriere, god økonomi, masse fritid og frihet. Hun er takknemlig for at mannen satte ned foten og sa at nok var nok, og at hun ikke var 90 år da hun først fant ut hva som var det viktigste i livet hennes; nemlig tid med sine aller nærmeste.


Hva er de tre viktigste tingene i ditt liv? De aller fleste svarer barna, mannen og deres øvrig familie eller venner. Jobb er sjelden på topp 3. Allikevel bruker de aller fleste mennesker flest våkne timer på arbeidsplassen sin i hverdagen. Er det sånn man ønsker å leve livet? Ja, svarer kanskje mange - og det er helt greit. Men er du en av dem som ønsker å hoppe av "rotteløpet", så skal du vite at det finnes flere muligheter der ute. Du må bare se dem. Være åpne for dem. Gripe dem. Og ikke minst gjøre dem til virkelighet. Kan jeg, så kan du også :)

Ingen kommentarer: