tirsdag 14. april 2015

I spotlighten

Vanligvis er jeg en skikkelig sucker for mandager. En helt ny uke med nye muligheter - uansett hvor klisjé det enn må høres ut. Slik var det overhodet ikke før. Når lørdagen var over, begynte jeg allerede da å grue meg til mandagen. Av erfaring har jeg lært at det er mandagens gjøremål (jobben) som er en energityv og ikke selve mandagen i seg selv. Det er en frihetsfølelse å se minst like mye fram til hverdagene som til helgene. I dag ble derimot starten på uka litt annerledes enn planlagt. Mia har fått omgangssyken (igjen!!) og jeg har fått halsbetennelse og øreverk. Jeg håper spesielt minstemor kommer seg raskt, for det er så ille å se hun så sliten og utenfor som hun er når kvalmen herjer i kroppen hennes. Ikke mye artig å skrive hjem om fra denne dagen, derfor har jeg lyst til å dele noen glimt fra helgen med dere i stedet :)


Jeg valgte å ta noen dager "off". Det er så godt innimellom. Spesielt når livet byr på gleder, utfordringer og sorger man ikke helt klarer å sette ord på. Det var godt å bruke helgen med familien, trening, venninner og selvutvikling. For i går sto definitivt selvutvikling i fokus!


SAMSUNG CSCPå formiddagen tok to venninner/kollegaer (jeg er så heldig at jeg jobber med mange gode venninner) turen nedover til Skien. Det var duket for inspirasjonsdag, og vi skulle være forelesere. Når vi kom fram til Skien møtte vi Tina og Eva. Tina skulle også i vinden denne dagen, og vi alle sammen var over gjennomsnittet spente. Jeg kjente sommerfuglene flakset så mye at jeg slet med å stå oppreist. Jeg hadde nemlig 50 minutter i spotlighten å se fram imot. Mitt lengste foredrag så langt i min karriere. Vi startet oppholdet i Skien med deilig lunsj og litt godt i glasset. Roe ned nervene og prøve å finne normalpuls. Vel, for å gjøre en lang historie kort; vi alle gjennomførte med tunga rett i munn. Ingen kastet opp. Vi fikk positive tilbakemeldinger og vi alle var nok både lettet og stolte etterpå. Jeg var i hvertfall enormt stolt over jentene som var i vinden for aller første gang. De delte sine historier, deres vei i Forever og deres bakgrunn. Tre ulike historier, men på mange måter like. Tre småbarnsmødre som ønsket mer tid i hverdagen. Tilpasse seg barna og deres behov og timeplan, men samtidig kunne bygge en karriere ved å hjelpe likesinnede - en fin balanse for å ha det bra i hverdagen. De alle tre ønsket å hoppe av rotteløpet, som for mange innebærer 8-9 timers dager i barnehagen og lite tid og overskudd sammen på ettermiddagene. Dette har de oppnådd, alle tre, etter kort tid. Lykke!


SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVi fikk også hilse på flere andre kollegaer på Inspirasjonsdagen. Blant annet en dame på 51 år som bruker Forever som sin pensjonssparing. Det er hun ikke alene om :) Det som er så fint med Forever er at den uavhengige inntekten fortsetter å komme inn på kontoen din hver måned uansett alder. Det er gull verdt for de som nærmer seg pensjonsalder, men ikke er fornøyd med deres kommende inntekt. Det er også gull verdt for oss yngre, som ikke er garantert en pensjonsordning i fremtiden i det hele tatt. Vi fikk også hilse på ei som er alenemor for barna sine halve året, siden mannen jobber på sjøen. Å jobbe fulltid som lærer og være alene med alt ansvaret på hjemmebane, ble litt for mye i perioder. Hun ønsket ikke å være en sur, grinete og trøtt kjerring. Hun ville ha ork og lyst på hjemmebane også. Takket være Forever har hun redusert sin stilling til 50%. Barna har en fornøyd mamma med overskudd, og mannen har en glad kone. Hun er vel ikke den eneste som kan skryte på seg at Forever har vært godt for ekteskapet. Jeg ser generelt mange glade og forelskede par i Forever. Å slippe og kjempe i kapp med tidsklemma er godt for veldig mange :)


Nå skal jeg hente meg en ny kopp te, og så skal jeg krype langt under dyna med Suits på skjermen. Lade opp batteriene mens Mia sover. Vi har nemlig så mye hyggelig å se fram imot de neste dagene, og da har vi ikke tid til å leke sykehus for å si det sånn :) Vi sees plutselig. God kveld-klem fra meg**

Ingen kommentarer: