torsdag 16. juli 2015

De magiske 12

Jeg sto på stranden, i en bikini som brått ikke satt helt slik som den pleide. Jeg følte meg chubby, men det var det jo naturlige grunner for. Teo kom bort til meg, ga meg en klem, og la merke til en liten mage som bulet ut over bikinitrusa. Høyt og tydelig utover hele stranden sa han; "Mamma, du må trene bort denne badeballen her! Se her a! Du har fått en badeball!" Jeg følte meg ikke akkurat freshere da, med alles øyne rettet min vei, men jeg tenkte i mitt stille sinn; "Snart, gutten min, snart skal du få vite hvorfor...!"

I månedskiftet Januar/Februar skal Mia og Teo få en lillesøster eller lillebror. Gleden er stor, til tross for at det hele enda er så uvirkelig. Vi har vært på ultralyd, sett en frisk og fin bebis sprelle med armer og bein. Tårene rant - er virkelig den lille saken der inni min mage? Jeg har opplevd det før, men det er like spesielt nå. Like uvirkelig. Like spennende. Det eneste som er ulikt denne gangen er at tiden løper i fra oss. Vi har så vidt rukket å telle ned til de magiske 12 ukene. I svangerskap nummer én og to lengtet jeg etter den magiske grensen, der skuldrene kan senke seg med et par hakk, mens nå var vi brått her og det kilte i magen når vi følte det var rette tidspunkt å dele det med de kommende storesøsknene. 


Teo ble kjempeglad. Virkelig. Smilet gikk nesten rundt. Mia forsto ikke så mye, før litt senere. Siden beskjeden kom har hun susset magen min ved enhver anledning. Nå er det ikke lenger bare Mamma som får nattanuss, men magen også. Ventetiden blir lang for de små, det vet jeg, men de vil nok ikke ha det i bakhodet ved enhver anledning slik jeg naturligvis vil ha. 

Snart blir vi fem. Det blir fantastisk. Det blir garantert krevende. Familien vår blir komplett. Det blir spennende. Det blir koselig. Og det kan fort bli litt trangt... Med mindre vi finner oss et hus før den tid. Der det er hjerterom er det husrom har vi hørt :) En ting er i hvertfall sikkert; vi er lykkelige!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer!!! =)
Stine

Christine Sandvik sa...

Gratulerer så mye, Monica! Så UTROLIG koselig <3

mammatiltogutter sa...

ÅÅå så stas, gratulerer så mye med nr 3 :) jeg skal ha nr 3 i januar, vi var sist i samme termin klubb på babyverden :) håper formen er bra :)

Fast lesar sa...

Gratulerer så mykje😍

Hanna sa...

Gratulerer så mye :) Synes også tiden har gått mye raskere med nr. 3 enn det gjorde med de andre. Jeg hadde noen komplikasjoner etter uke 12, da, men etter det var over har tiden gått uvirkelig raskt. Hadde jeg bare ikke vært så stor allerede og vondt i ryggen kunne jeg kost meg skikkelig nå :D