onsdag 8. juli 2015

"Er vi bestevenner?"

"Er vi bestevenner, Teo?" Lillesøster ser opp på broren sin med sine blå, sjarmerende øyne. Endelig har Teo tid til å leke, og hun storkoser seg med han sin oppmerksomhet rettet mot henne. Den store helten. Han sier seg enig i at de er bestevenner. Noen minutter senere trenger hun en ny bekreftelse. "Teo, vi er bestevenner vi!" Han ler og klapper hun på hodet, mens han nikker bekreftende.


Søskenkrangling kan det være nok av, mens i ferien har det vært lite av det. Barna har hatt tid til å roe ned. De har prioritert hverandre. De har sett gleden og fordelene i å leke sammen - for det har de gjort, i flere timer om gangen. Selvsagt har det vært hyling og enkelte fighter, men stort sett har de storkost seg i hverandres selskap, og som mor finnes det ikke et bedre syn enn det. Man kan gjerne si at én er som én og to er som ti, men på ferie stemmer overhodet ikke det, for dem underholdes så vanvittig av hverandre. Dette har virkelig vært ferie for alle parter!

Vi er hjemme igjen etter noen dager på Jeløya. På lørdag kunne vi ikke pakke oss fort nok ut av leiligheten for å reise videre, mens i dag når vi kom hjem var det veldig godt for oss alle sammen. Vi har hatt noen fantastiske dager på hytta. Det har regnet lite, og sola har stort sett stått høyt på himmelen, så vi har kost oss mye ute og virkelig satt pris på disse late dagene bare oss fire. Barna har underholdt hverandre, vi har spilt spill og vi alle sammen har kost oss på terrassen med samtlige vannkriker, plaskebasseng, ball og annet gøy. Før leggetid har vi gjerne tatt oss en tur til brygga for å spise is og se på båtene eller tatt et kveldsbad like ved hytta. Helt perfekt. Familielivet er uslåelig!

Nå nærmer ferien til Nicklas seg en slutt. Det blir noe skikkelig dritt at han skal tilbake igjen til hverdagsrutinene, for selvom barna og jeg har flere uker igjen av ferien legger jo vi til dels dagene våres opp etter hans timeplan. Noe annet er umulig, med mindre jeg tar ett barn under hver arm og rømmer, haha. Teo skal til pappaen sin på ferie, så Mia og jeg får også flere dager alene. Vi skal nok kose oss stort, og er været bra er det alltid noe å finne på :)

De neste dagene skal ikke gå med til å sture. I morgen venter noen heseblesende timer på Tusenfryd, og spesielt eldstemann er helt i ekstase. Han klarte nesten ikke å sove i kveld. Han har gledet seg til en dag på Tusenfryd helt siden i fjor sommer ;) Mia derimot aner ikke hva hun går til, men forhåpentligvis blir det en opplevelse for hun også. Vel, vi har med andre ord hatt en fin (dog litt kort) ferie i år, og håper dere lesere har hatt en fin sommer så langt også :) Nå er det straks natta her i hus. Venter bare på at kjæresten skal komme hjem. I skrivende stund vasker han bilen. Familieferie setter sitt preg på den, kan man si ;) God natt!

Ingen kommentarer: