mandag 27. juli 2015

Uke for uke

I går kveld bladde jeg meg tilbake i tid på bloggen, og mimret tilbake til svangerskapet med Mia. Aller mest var jeg nysgjerrig på når jeg for første gang kjente liv den gang, og konkluderte kjapt med at jeg må smøre meg med tålmodighet noen uker til. Spesielt siden morkaken ligger på fremsiden nå, slik den også gjorde med Teo. En annen ting jeg la merke til var disse "uke for uke"-statusene mine. Er dette noe mine lesere synes er interessant? For i såfall kan jeg godt kline til med status på svangerskapet i ny og ned - dog ikke like ofte som i forrige svangerskap. Haha, det er ikke mye som forandrer seg i løpet av én liten uke har jeg erfart :)

Jeg tenkte jeg kunne dele første status allerede nå i kveld, her jeg ligger i sengen, sliten som få, og kjenner savnet etter Teo stikke ekstra i hjertet mens jeg hører kompisene hans leke utenfor. I hagen vår. Det er nok flere som savner han, tror jeg! Han var innom en liten tur før han reiste videre på hytta, men det gjorde nok savnet bare vondt verre, for både liten og stor. Tårene mine har i hvertfall presset på siden. Savn + gravidhormoner = dårlig kombinasjon!

Uansett, her kommer første status;

Uke 13

Termin: 4. februar.

Magebilde: Det er ikke så mye å ta bilde av enda. Foreløpig ser det bare ut som jeg har spist godt i sommer og er en smule oppblåst. Jeg gleder meg til gravidmagen blir tydeligere, for i denne perioden føler man seg ikke akkurat fresh.

På vei: 13 uker.

Kjønn: Det vet vi ikke enda, men jeg har en liten guttefølelse. Magefølelsen har stemt i de to tidligere svangerskapene, men det kan jo være jeg tar feil nå. Kjønn spiller ingen rolle. Vi har jo allerede én av hver :)

Navn: Guttenavn er klart, mens jentenavn aner vi ikke. Vi brukte forrige svangerskap på å finne jentenavn, og ble til slutt enige om ett navn; Mia. Blir det jente blir hun trolig kalt for noname ;)

Aktivitet innenfra: Av og til tror jeg at jeg kjenner litt "boblende" bevegelser, men det er nok bare ønsketenkning. Med Mia kjente jeg tydelige spark fra uke 15-16, mens med Teo kjente jeg ikke spark før i uke 20. 

Babyens leie: Det er så tidlig, så den svømmer nok rundt i alle mulige leier.

Innkjøp til babyen: Ingenting. Tanken har ikke engang slått meg. I de to andre svangerskapene klarte jeg ikke å handle inn noe før etter ordinær ultralyd. Gleder meg til shoppinglysten dukker opp om noen uker/måneder :)

Utstyr som mangler: Vi har jo mye etter Mia, men denne gangen vil vi ha babysete til tripp trapp stolen (og trolig ny tripp trapp stol, da jeg tror Mia vil beholde sin), babynest, bilstolpose (praktisk med vinterbarn) og så skal jeg unne meg en fin vinterpose til vognen :)

Barnerom ferdig: Nei. Her vi bor nå er det ikke noe barnerom til "minstemann", så vi får se om vi er så heldige at drømmehuset dukker opp før termindato. Ellers vil den minste bo inne hos oss, og et nytt barnerom vil komme med et nytt hus :)

Vektøkning: +2kg per nå. Var +3kg for et par uker siden, men jeg er ute av feriemoduset og det hadde kroppen min godt av ;)

Strekkmerker: Nei, ingen hittil. Jeg fikk ingen i forrige svangerskap heller, men da jeg ventet Teo fikk jeg noen på hoftene og ved navlen. 

Kynnere: Oh yes! Jeg har hatt det i flere uker allerede. Er det virkelig mulig? Sjarmen ved å vente nummer tre ;)

Matkikk: Ingen spesielle matkikk. Jeg har bare generelt hatt behov for mat i sommer..

Plager: Nja, jeg har et bekken og en rygg som krangler, men det er jo absolutt forventet. Ellers er jeg sliten på ettermiddagene, men det kan være fordi det går i ett fra tidlig morgen sammen med Mia :)

Fødselen: Den har jeg i bakhodet, og jeg gruer meg mer nå enn i de to andre svangerskapene til sammen. Dette til tross for at jeg hadde en drømmefødsel med Mia. Jeg husker hvor jævlig vondt det er, og jeg forstår fortsatt ikke hvordan det fysisk er mulig..

Tungt: Jeg føler det blir for dumt å klage nå, men med kynnere og en mage som strammer seg titt og ofte føles det ofte ut som jeg er flere uker lenger på vei enn hva jeg faktisk er. 

Søvn: Jeg har tatt et tilskudd som blant annet har sørget for at jeg har sovet vanvittig godt de siste 1,5 årene og våknet opp uthvilt, men nå i svangerskapet tar jeg ikke det. Det merkes for å si det sånn, så jeg bruker tid på å sovne på kvelden og våkner lett. Bortsett fra det sover jeg forholdsvis godt. 

Humør: Varierende, hormonell, tar lett til tårene, men mye mer tålmodig og harmonisk nå enn hva jeg var de første par ukene. 

Sykehusbagen: Haha, nei, den pakkes rett før termin :)

Neste kontroll: Jeg har kontroll hos legen i uke 15. Tenker å bestille time hos jordmor snart også. Mest av alt fordi hun er så innmari flink og jeg føler meg så trygg hos henne.

Nå skal jeg sette på en serie og krype enda lenger ned under dyna. Kjæresten sendte meg omtrent i seng i dag, fordi han så hvor sliten jeg var. Da er jeg sliten, for vanligvis klarer jeg å lure han til sent på kveld ;) Vi sees!

2 kommentarer:

Toril sa...

Hei! Jeg må bare spørre ettersom jeg aldri er uthvilt.. Hva heter tilskuddet du tar for å bedre søvnkvaliteten?

Monica Jensen sa...

Det er et Lárginine-produkt med masse antioksidanter og vitaminer :) Send meg gjerne en mail så kan jeg fortelle mer; mon_jensen@hotmail.com :)