torsdag 13. august 2015

Alternativ energi

Det eneste som virkelig får meg over kneika når nakken og hodet krangler som verst, er akupunktur og vakuum/kopping. Det er virkelig redningen for meg, da massasje har en tendens til å bare gjøre det verre. Når nakken og hodet slo helt knock out på meg for et par uker siden, og min faste akupunktør var bortreist, var jeg på vill leting etter en ny akupunktør som kunne redde meg bort fra smertene. Den reddende engelen er lokalisert på Kolbotn, og behandlingene hennes gjør virkelig godt for kropp og sinn.


Etter første behandling var jeg en ny person. Hodepinen slapp taket og skuldrene var ikke like anspente. Under behandling nummer to fortalte jeg hvordan ting lå an energimessig. Jeg har vært så sliten og så tappet, at hvert skritt, hver bevegelse og hvert gjøremål har vært en kamp. Jeg spurte om hun kunne trigge energien min med nåler, og det gjorde hun. Hovedsakelig nyreenergien. Siden jeg er gravid ville hun ikke sette for mange nåler på én gang. Hun er også en god samtalepartner, og fortalte om hennes erfaringer fra kinesisk medisin. Spise mat som gir energi, fremfor stjeler energi. Lunket mat, som er lett fordøyelig. Hun sa også; "Av og til er det greit å være sliten. Det må man bare godta, og heller lytte til kroppen sin. Spise godt, sove litt ekstra og gjøre det man kan for å kose seg og nyte!" Av og til trenger man å høre det fra en utenforstående, og hun har jo selvsagt rett. Gravid, to barn i hus, jobb, husarbeid og alt som følger med - det er ikke rart jeg har følt meg litt utenfor. Trikset er å hvile når kroppen så sårt trenger det, og det tillater jeg meg selv nå. Jeg har en jobb der det er fullt mulig å ta en time eller tre på sofaen på dagtid. Så nå gjør jeg det, med god samvittighet. 

De siste par dagene har vært lettere. Det var noe som slo meg først i dag. Jeg har ikke hatt problemer med å stå opp om morgenen. Jeg har lekt med barna mine og deltatt mer på hjemmebane, uten å føle meg utmattet. Jeg har hatt energi til møter på kveldstid, og jeg har følt meg overraskende oppegående fra morgen til kveld. Jeg føler meg som meg selv igjen, og det har vært sårt etterlengtet. At akupunkturen jeg tok for tre-fire dager siden har hjulpet, det er jeg ikke i tvil om. Jeg ser allerede fram til neste behandling til uken som kommer. Da skal lungeenergien trigges, og det trengs, for jeg peser som en hvalross på bare en liten gåtur. Ja, det hender jeg peser som en hvalross bare av å prate. Haha!


Alternative behandlinger, hjelpemidler og tilskudd er gull verdt, spesielt i en verden som ellers er så medisinsk, der man helst skal drive med brannslukking fremfor forebygging til enhver tid. Jeg har i flere år sverget til akupunktur, men nå er jeg frelst. Det er det ingen tvil om. Det er redningen for en småbarnsmamma som meg :)

Ingen kommentarer: