mandag 3. august 2015

Back to work

Etter fem uker ferie, er arbeidshverdagen i gang igjen, og det er så deilig. Vi har hatt fem fantastiske uker, men som forholdsvis nygravid må jeg også innrømme at jeg har følt meg på underskudd energimessig. Spesielt de siste tre ukene da jeg har vært alene med barn på dagtid. Fremover skal det bli godt å samle krefter med jobb på dagtid, så jeg har overskudd og alt å gi på ettermiddagene når jeg henter barna på SFO og i barnehagen :)

Den første arbeidsdagen etter ferien startet derfor med to ekstra timer søvn i senga. Haha, hardt liv. Vi tok en avgjørelse om at Nicklas skulle levere Mia i barnehagen. Det er som regel ferre tårer når pappa leverer, og til og med etter lang tids ferie gikk det over all forventning i dag. Phu! Det var en lettelse når den beskjeden tikket inn på telefonen :)


Nå har jeg boltret meg til ved kjøkkenbordet for å få ferdig regnskapet. Det ligger en smule på etterskudd nå, for jeg har forskjøvet det gjennom ferien. Selvsagt fortsatt innenfor fristene, men ca en måned senere enn når jeg vanligvis leverer. Hoho. Jeg synes det alltid er et tiltak når jeg drar det fram, men sannheten er at når jeg først er i gang koser jeg meg med det. Heldigvis verdens letteste regnskap, og regnskapsføreren min gjør jo selve jobben. Det er bare kontrollfreaken i meg som liker å ha full oversikt før innlevering ;) Når det leveres om et par dager, skal jeg også få en kjapp innføring i AS. Nicklas og jeg opprettet AS for en måneds tid siden. Først og fremst fordi vi har en liten bebis på vei, og da så vi alle de praktiske sidene ved å ha et AS fremfor et enkeltmannsforetak i den jobben jeg har. Jeg skal fortelle mer om dette senere, for vi har valgt en litt annerledes permisjonsfordeling enn folk flest. Her skal nemlig mannen i hus få kose seg hjemme med den lille i ett helt år :) Å ha AS er ikke fryktelig annereldes enn et enkeltmannsforetak, men noen ulikheter er det jo selvsagt. Fremover vil for eksempel Nicklas og jeg få lønn fra firmaet vårt, og på den måten være ansatt på lik linje med "mannen i gata". Det blir spennende med forandringer og ikke minst å ta businessen til nye høyder :)

Litt senere i dag kommer Teo hjem etter 18 dagers ferie med Pappaen sin. Jeg har hatt kvelder der tårene har sprutet, men samtidig har jeg visst at han storkoser seg på tur, og det har føltes som om mamma har vært den siste personen han ønsker å prate med. Litt vemodig, litt kjærlighetssorg (faktisk - det føles sånn), men samtidig et godt tegn på at han har det mer enn bra. Det skal bli så deilig å få han hjem igjen. Da blir det raskt liv i leiren igjen, det er sikkert og visst :)

Nå får jeg slenge meg rundt og gjøre meg ferdig, så det ikke ender med at jeg forskyver det enda en dag ;) Vi snakkes!

Ingen kommentarer: