mandag 3. august 2015

Barselpermisjon


Vi har bestemt oss for å velge en litt utradisjonell fordeling av barselpermisjonen med minstemann i søskenflokken. En fantastisk løsning for oss, som gir hele familien en frihet helt spesiell og unik. Her skal nemlig jeg kun ta ukene som er forbeholdt mor. Resten av permisjonen skal far i huset få. Han skal derfor få mulighet til å kose seg hjemme med minste i ett helt år :)

Jeg har en jobb der jeg har en vanvittig fleksibilitet. Jeg kan velge selv hvor og når jeg skal jobbe. Det gjør det mulig for meg å legge til rette for babytilværelsen uten å benytte meg av permisjonen. Folk flest har ikke den fleksibiliteten i sin jobb, og det gjelder også Nicklas. Nå skal derfor vår familie få ett helt år uten tidsklemma, og det skal bli godt på mange måter. Vi er spente og vi gleder oss. Nicklas har fått en mulighet de ferreste fedre får, som var en selvfølge i vår situasjon, og det vet jeg at han er veldig glad for :)

Den første tiden er babyen mer eller mindre avhengig av mor, så vi har pratet om å forskyve permisjonen til Nicklas noen få måneder. Jeg har mine 9 uker, så kombinerer jeg jobb og baby i et par måneder, før han går ut i (ca) ett års permisjon. Han hadde kanskje bare 2 uker ferie i sommer, men neste år har vi hele sommeren sammen. Det kiler i magen bare jeg tenker på det. Vi må virkelig gjøre maks ut av muligheten som følger med dagens permisjonsordning, som gir oss såpass stor frihet til å velge hvem som skal benytte seg av den. Helt gull at far også kan komme på banen i enda større grad dette første leveåret!

Hurra for fleksible dager. Hurra for frihet. Hurra for familie. Hurra for et nytt mirakel på vei. Vi er heldige :)

1 kommentar:

Irene Øvretveit sa...

Ja det der er jo knall med vår supre jobb!
Og med vår jobb så kan til og med hønemor mødre gi slipp litt og slippe far til ;)
Kjenner nemlig til flere som tar alt de får selv.. så hurra for dere og denne supre ordningen! :D