tirsdag 11. august 2015

Uke for uke // 15

Et par uker gammelt bilde fra instagram #yolo

Termin: 4. februar.

Magebilde:
Jeg føler babymagen/kula uteblir. På morgenen er den relativt flat. Den blir større utover dagen, men det skyldes jo ikke bebisen. Enn så lenge føler jeg meg bare litt halvveit ;)

På vei:
15 uker.

Kjønn:
Vi lever fortsatt i uvitenhet, og har verken fått fødeplass eller time til ordinær ultralyd enda, så vi må nok smøre oss med tålmodighet i noen uker til. Jeg har en guttefølelse, men det er 50% sjanse for at jeg tar feil, så det blir spennende å se :)

Navn:
Utrolig, men sant - vi har både jentenavn og guttenavn på plass. Enten så blir det en baby C eller så blir det en baby M. Spent!

Aktivitet innenfra:
Lite eller ingenting. Jeg har kjent noe, men om det er bebisen er jeg heller usikker på. Gleder meg til å kjenne mer liv, og på den måten få en bekreftelse på at alt står fint til der inne. 

Babyens leie:
Det er så tidlig, så den svømmer nok rundt i alle mulige leier.

Innkjøp til babyen:
Ingenting foreløpig, og tanken har ikke engang slått meg. Fortsatt rimelig god tid. 25 uker faktisk.. Phu!

Utstyr som mangler:
Babynest, bilstolpose, babysete + tripp trapp stol og vinterpose til vognen. En liten del av meg ønsker å oppgradere vognen også, til tross for at vi har vogn etter Mia. Vi får se. Det er jo den siste i søskenflokken :)

Barnerom ferdig:
Nope, og så lenge vi bor her vi bor nå er det ikke noe rom til den minste. Jeg krysser fingre og ber til høyere makter om at drømmehjemmet dukker opp her i Tomter før fødsel, men det gjenstår å se. Det er ikke akkurat ofte hus til salgs her, så i mellomtiden sikler vi på hus utenfor Tomter sine grenser og blir mer og mer fristet. Det sitter dog langt inne å flytte på barna!

Vektøkning:
Æsj.. Jeg har faktisk gått opp 4kg allerede og synes det er ganske ubehagelig. Merker at det er en del vann, noe jeg ikke hadde så tidlig i forrige svangerskap. 

Strekkmerker:
Ingen hittil, men jeg har noen fine etter første svangerskap ;)

Kynnere:
Jeg har slitt mye med kynnere til nå faktisk, men jeg føler det har roet seg den siste tiden. 

Matkikk:
Ingen spesielle matkick, men sushi er litt ekstra godt om dagen. Ellers er det ikke mye som frister, men behovet for mat er jo selvsagt der. 

Plager:
Jeg skal ikke pynte på sannheten og si at alt går på skinner, for det gjør det ikke. Det merkes at dette er det tredje svangerskapet, og jeg merker også godt at jeg har to barn å ta vare på i tillegg. Jeg er sliten, har problemer med nakken, mye hodepine og føler meg generelt ikke i form.

Fødselen:
Jeg prøver å fortrenge den, for når jeg tenker på den blir jeg en smule kvalm. Bak meg har jeg en ekstremt tøff fødsel og en såkalt "drømmefødsel". Pessimisten i meg sier at jeg kan umulig være så heldig å få to drømmefødsler.. Så enn så lenge skyver jeg tankene bort når fødselen slår meg i bakhodet :)

Tungt:
Det er ikke tungt, men det er definitivt tøffere enn forrige svangerskap, som jeg ser tilbake på som "plankekjøring". 

Søvn:
Jeg sover godt på natten, men behovet for mer søvn er der i aller høyeste grad. Jeg må nok bli flinkere til å unne meg selv en time eller to på øyet når behovet er der.

Humør:
Jeg gråter lett. Veldig lett. Den minste ting kan gjøre meg rørt til tårer, og jeg forstår ikke hvor alle disse tårene kommer fra. Ellers er jeg i stort sett godt humør, men når man er sliten og i dårlig form påvirker det selvsagt både humør og tålmodighet.  

Sykehusbagen:
Haha, nei, den pakkes rett før termin :)

Neste kontroll:
Jeg skal til legen denne uken og jordmor neste uke. Gleder meg veldig til det første møtet hos jordmor. Det er alltid hyggelig!

3 kommentarer:

Solveig Eline Kvitnes sa...

4 kilo er jo ingenting! Her er jeg 16+6 å har til nå lagt på meg 11 kilo! Fra 49 til 60 kg! 😂

Jenny sa...

Si fra ang babynest, da 😜
jeg kjenner "noen" som nemlig har lært seg sy sånne i sommer 👍🏻😃

"Laget_av_JeMo" på insta og Facebook " laget av JeMo" 😃

Monica Jensen sa...

Solveig:

Oi, det var en del ja, men da trenger kanskje kroppen din det litt ekstra, siden du veide 49kg i utgangspunktet :) Du ser sikkert flott ut. 60 kg er jo det en gjennomsnittelig jente veier :D

Jenny:

Så flott!! :D :D