tirsdag 29. september 2015

Bucketlist // Opplevelse for livet

Da jeg var 10-12 år passet jeg fast en liten gutt på et halvt år, og jeg husker foreldrene hans hadde bilder hengende på veggen av at de badet med delfiner. Siden jeg så disse bildene har det stått oppført på min bucketlist; få bade med delfiner. Utrolig fascinerende dyr! 


Teo og jeg har lenge planlagt å bade med delfiner her i Mexico, og i går ble det en realitet. Jeg kjente det kilte i magen når vi sto på kanten av bassenget og så dem hoppe og showe foran oss - selskapssyke som få. Egentlig fikk jeg ganske vondt av dem, som ikke fikk leke seg i det fri, men den tanken måtte jeg prøve å fortrenge der og da. Vi alle fire fikk på oss redningsvester og gikk ned i vannet. Mia litt mer skeptisk enn oss andre, men hun ble med ut i vannet hun også :) Siden jeg er gravid fikk jeg ikke bli med på all morroa, men det var jeg forberdt på, og det var like gøy å se på. Teo var så tøff!


Det var så sprøtt å kjenne på dem. De kjentes ut som gummi. Myk gummi. Akkurat slik jeg hadde forventet. Jeg kunne blitt i det bassenget resten av dagen, men én time hadde vi sammen med dem. Den tøffeste i vannet var uten tvil Teo, og han var nok høy på livet når det hele var vel overstått :)


I dag er det nok en supervarm og deilig dag her i Cancun. Strendene utenfor hotellområdet ryddes om dagen, så de er ikke mye å skryte av, men strendene generelt er fantastiske - vi har bare ikke fått oppleve dem enda, så det kan være vi tar en taxi til en strand i nærheten i dag. Vi må jo oppleve de kritthvite sandstrendene og det klare grønne havet når vi er her :) Men først; frokosttid. 


Følger du reisen vår på snapchat forresten? Hvis du ikke gjør det, men har lyst --> monix87. Lag dere en fin dag! :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.radetfordyreetikk.no/1995/11/uttalelse-om-delfiner-i-fangenskap/

Kine sa...

Delfiner, et av de smarteste og mest aktive pattedyrene som finnes. Dessverre blir de utsatt for overgrep for menneskets egen fornøyelse. Å tro at delfiner i fangenskap har gode liv og får utfolde sin naturlige atferd er nok langt fra sannheten. 70% av delfiner i fangenskap blir fanget inn fra et liv i det fri. Det er svært høy dødelighet og sosialt stress er den mest vanlige dødsårsaken blant delfiner i fangenskap. Synes dette bare er forferdelig trist at barn oppdras til å synes dette er underholdning. #væretforbilde

Anonym sa...

Mistet respekten for deg nå desverre. Du bør kanskje sette deg litt inn i situasjonen for delfiner i fangenskap. Se blackfish for eksempel. Egoisme på det høyeste.

Monica Jensen sa...

Det er synd at du føler det sånn!

Vi undersøkte i forkant og fikk da vite at bestanden var på vei til å dø ut i området, så de hadde dem midlertidig i fangenskap for å øke bestanden. Flere var sluppet ut i det fri igjen.

Jeg så Blackfish nå etter jeg leste kommentaren din. Og jeg er helt enig, det vi får vite der er grusomt!