torsdag 10. september 2015

Uke for uke // 19

Etter å ha sendt familien ut døren like før klokken åtte, hadde jeg planer om å legge meg under den myke deilige dundynen og sove en time ekstra, før jeg skal videre i møte. I stedet ble jeg liggende hulkende i sengen og lese et av Anette Marie sine blogginnlegg. Jeg liker innlegg som stikker litt dypere, skrevet av mennesker som virkelig kan skrive. Sammen med en god dose hormoner, kom føleler og tårer veltende opp og ut. Jeg kjente det verket i brystkassen min. Da kunne jeg ikke lenger bli liggende. Jeg måtte starte dagen, for å få kontroll over egne tanker og følelser. Så nå er jeg i gang, og klar for en ny liten update fra svangerskapet. Flere uker siden forrige gang. Noe nytt må vel ha skjedd? :)


Termin: 2. februar. Jeg ble flyttet to dager frem på ordinær ultralyd.

Magebilde:
Kula begynner å ta form, og jeg føler meg endelig gravid, i stedet for chubby. Så langt er den veldig lik i både størrelse og form som når jeg ventet Mia.

På vei:
I mitt tredje svangerskap er jeg brått usikker på hvor mange uker jeg faktisk er på vei. Dette på grunn av disse hersens appene som jeg egentlig ikke ser poenget med, men som jeg må ha allikevel bare på grunn av at de eksisterer.. Vel, fasit, i følge "gravid og baby"; 19+4 i graviduke 20.

Kjønn:
Vi har fått vite at det er en liten gutt som gjemmer seg i magehuset. Det blir spennende å se hvem han virkelig er om noen måneder :)

Navn:
Det er på plass, og foreløpig omtaler vi han som Baby M (akkurat det samme som storesøster). 

Aktivitet innenfra:
Jeg kjenner litt, men morkaken ligger på fremsiden og fungerer som en pute som tar av for hans mange spark, dessverre. 

Babyens leie:
Han er nok litt over alt, men føler han ligger på tvers.

Innkjøp til babyen:
Ingenting foreløpig. For meg er det enda uvirkelig at jeg er halvveis i svangerskapet. Må kjenne mer på redebyggingen før innkjøpene begynner tror jeg :)

Utstyr som mangler:
Babynest, bilstolpose, babysete + tripp trapp stol og vinterpose til vognen. For ikke å snakke om klær. Vi mangler alt. Jeg tror vi skal oppgradere barnevognen også, bare fordi jeg har lyst. Mia bruker jo fortsatt sin i barnehagen, og dette er jo den siste i søskenflokken, så det er stas med noe helt nytt :)

Barnerom ferdig:
Nei, dette er altså et lite problem. Vi vet ikke hvor vi skal gjøre av verken han eller klærne hans. Haha! Jeg er fortsatt optimist og håper huset dukker opp i god tid før fødsel. 4,5 måned igjen... Phu!

Vektøkning:
Det er litt vanskelig å si, for én dag kan jeg veie 62 kg, mens en annen dag kan jeg veie 65 kg. Det er tydelig at jeg holder på en del vann. Akkurat i dag veier jeg 64 kg, så med andre ord ligger jeg på +5kg akkurat i dag :) Slik har vekten gått opp og ned i 6-7 uker..

Strekkmerker:
Ingen hittil, men jeg har noen fine etter første svangerskap ;)

Kynnere:
Jeg sleit en del med kynnere rundt uke 12, men så roet det seg, før det nå har tatt seg opp igjen. Dette merket jeg spesielt på flyturen hjem fra Paris, og det var ikke behagelig å sitte rett opp og ned i 2 timer. Flyturen til Miami blir med andre ord sikkert en fryd. Gulp!

Matkikk:
Ingen spesielle matkick. Matlysten har vel mer eller mindre forsvunnet, og jeg må minne meg selv på å spise på dagtid. Noe som derimot smaker litt ekstra godt om dagen er ristet brød med egg. Jeg har aldri vært brødfæn, men det er jeg nå :)

Plager:
Jeg er i stort sett fin form, for litt vondter og verker her og der må man bare regne med, men ellers merker jeg jo at dette er mitt tredje svangerskap. Livmoren er ømmere. Jeg har flere kynnere. Kroppen er mer sliten. I tillegg har jeg jo to barn å følge opp, og lufta kan helt plutselig forsvinne ut av meg.

Fødselen:
Jeg kom faktisk på i går kveld at jeg må føde igjen. Hjelp! Jeg har opplevd to veldig ulike fødsler. En 15 timers aktiv fødsel med Teo. Stikkord; stjernekikker, knekt halebein, manuell fosterrotasjon og vakuum. Jeg trodde jeg skulle være i fødsel til jeg døde. Sånn bokstavelig talt. Med Mia var det hele vel overstått på knappe fire timer, og det var en såkalt drømmefødsel. Alt gikk knirkefritt, MEN jeg husker smertene. Det er vondt å føde. Helt forjævlig vondt. De smertene sitter godt i etter fødselen med Mia, og jeg forstår ikke hvordan jeg skal holde ut akkurat dét en gang til. Allikevel kan man ikke akkurat krysse beina, snu ved målstreken og nekte...

Tungt:
Nja. Jeg er i de gode ukene, og til tross for kynnere og andre ubehag, føler jeg meg bedre enn på lenge. 

Søvn:
Jeg bruker tid på å sovne, men når jeg først sover er jeg totalt slått ut. Med mindre barna holder meg våken da, vel og merke. Det er ikke gitt at man får dekt behovet sitt for søvn på samme måte som i første svangerskap for eksempel, og på enkelte dager kan nok det påvirke humøret mitt. Noe annet ville være en løgn å si.

Humør:
Ja, du kan jo lese over her :) Jeg er i lettere og bedre humør enn tidligere i svangerskapet, fordi jeg føler meg bedre, men nok søvn er alfa og omega for at jeg skal ha det bra og være rustet for dagen. Det er ikke en selvfølge med to små i hus.

Sykehusbagen:
Haha, nei, den pakkes rett før termin. Hvis jeg føder på sykehus da? Vi (les: jeg) leker med tanken på hjemmefødsel ;)

Neste kontroll:
Jeg har ny jordmortime neste uke, så vi får sjekket at alt står bra til før avreise. Jeg er spent på denne reisen. Grugleder meg! Det er ikke bare bare å reise så langt når man bærer på et lite liv, men jeg må ta forhåndsregler og lytte til kroppens behov :)

Nå skal jeg ta meg en varm dusj, koke meg et par egg, riste meg en brødskive og sluke en kopp te, før jeg reiser videre til Son. Lag dere en fin dag :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging
for? you make blogging look easy. The overall look of
your website is great, as well as the content!