fredag 23. oktober 2015

HAPPY Friday

Jeg har alltid elsket musikk, og dans har så og si alltid vært en del av mitt liv. Barna mine har vokst opp med å se mamma kaste bort hemningene i stua når en god låt kommer på anlegget. Spesielt Teo og jeg har danset masse sammen, og det har smittet over på Mia. Nå har jeg to danseglade små mennesker i hus, som shaker assen hver gang det er musikk i hjemmet. Mia er i tillegg veldig glad i å synge selv, og kan alle barnesangene som eksisterer på rams, og de får vi høre gjennom hele dagen. Virkelig lykke spør du meg, for musikk og dans i seg selv er terapi!

Jeg skrev et innlegg for noen dager siden der jeg påpekte at jeg føler jeg "mister meg selv" litt når jeg er gravid. Kroppen setter begrensninger for meg, og selvom en del av meg elsker å være gravid, så savner også en stor del av meg den Monica´n jeg er når jeg ikke har barn i magen. For ja - det er på mange måter to forskjellige mennesker. 

I dag våknet jeg opp uthvilt. Jeg lå i sengen og tenkte over livet mitt. Jobb, kollegaer, familie, venner og hvordan jeg ønsker å være som person på alle arenaer. Deretter satte jeg anlegget på for full guffe og tok meg en lang dusj. Like etterpå danset jeg som bare det rundt på badet, for tidenes feelgood-sang kom på, og det var så vanvittig DEILIG og befriende. Jeg kan nesten ikke beskrive følelsen. For første gang på en god stund følte jeg meg 100% som meg selv igjen, og endorfinene bidro til at jeg kjente på en helt spesielt lykkefølelse. Terapi!


Jeg elsker livet mitt, og den eneste personen i hele verden som kan gjøre livet mitt enda bedre er meg selv. Det har jeg alle intensjoner om å få til. Jeg må virkelig klype meg selv i armen når jeg tenker på mitt liv og min reise hit. Det har vært mange humper i veien, og aldri har noenting blitt servert på et sølvfat, men nå er jeg her; på et punkt i livet hvor brikkene har falt på plass, og det er både skremmende (what´s next lissom?), utrolig befriende, uvant og energigivende. 

Jeg har to fantastiske barn, som er smarte, omsorgsfulle og vanvittig morsomme. Seriøst - hvor har dem humoren sin fra (svar: meg)? De er jo hysteriske. Jeg har en liten tass i magen som vokser seg sterk, og jeg får lov å oppleve dette mirakelet for tredje gang. Det er virkelig ingen selvfølge, og selvom det ikke alltid er like lett å bære fram et barn så er jeg vanvittig takknemlig. Jeg har en mann som betyr mer for meg enn hva jeg klarer å beskrive. Menn som han finnes det ikke mange av, det er jeg 100% sikker på. Dere skulle bare visst hvor fantastisk han er, både som pappa og kjæreste. Nå har han i tillegg begynt å bli romantisk, så nå har jeg absolutt ingenting å sette fingeren på, haha. Jeg har i tillegg gode, lojale venninner i livet mitt, som betyr så mye for meg - og som jeg aldri vil ta for gitt. Jeg har skrevet mye om venninner opp gjennom årene og hvor viktige de er for meg. Det kommer de alltid til å være. I tillegg har jeg en jobb jeg tidigere bare kunne drømme om. En slik jobb var vel for god til å være sann? Nå har jeg erfart at den er sann i aller høyeste grad. Den gir meg en frihet i hverdagen få andre har. Jeg får jobbe med så mange drifitige, flinke, målbevisste og positive mennesker. Jeg får veilede mange mot deres mål - små som store - og jeg får lov å være vitne til deres fantastiske utvikling. Samtidig utvikler jeg meg selv, og har vært gjennom litt av en prosess selv. Det er en jobb som gir meg så vanvittig mye. At det i tillegg har gitt meg og min familie en helt annen økonomi er selvsagt et voldsomt pluss, og mange bekymringer har forsvunnet på veien. Ingenting har kommet gratis, men jeg er heldig som er her i dag, og jeg er takknemlig for at jeg har tatt de valgene jeg har gjort. Karrieremessig et valg flertallet ikke våger å ta, men som jeg tok fordi jeg så uendelig med muligheter til et enklere liv - og det priser jeg meg lykkelig for hver dag. Livet kan være fantastisk, og vi lever bare én gang. Det gjelder å gjøre det beste ut av det!

I dag er jeg litt ekstra HAPPY, og det er nok fordi jeg fant meg selv igjen på badet i stad, med musikken på full guffe :) God helg!

Ingen kommentarer: