mandag 12. oktober 2015

Uke for uke // 24


Termin:
2. februar er forventet ankomst, men jeg har en følelse av at det blir et januarbarn. Forstår egentlig ikke hvorfor, for har aldri født før termin før. 

På vei:
Jeg er 24+1 dag på vei. Kun 16 uker igjen, og tiden går fort nå fram mot jul :)

Kjønn:
Vi venter gutt nummer to, og det synes hele familien er stor stas :)

Navn:
Foreløpig går han under kallenavnet "Baby M" her på bloggen, men navnet er spikret og klart, og her hjemme omtaler vi han ved navnet så klart. Stas for barna og bidrar til at de får et forhold til han de også!

Aktivitet innenfra:
Jeg føler det er mindre bevegelse dette svangerskapet enn hva det var i de to andre svangerskapene. Morkaken ligger foran og tar av for en del spark, noe den også gjorde i svangerskapet med Teo. Kan jo ikke si noe annet enn at jeg blir bekymret, men prøver å bli mer obs på hans aktivitetsmønster, så jeg lærer meg hva som er normalen for Baby M. Alle bebiser er jo ulike, også i magen.

Babyens leie:
Han ligger mye på tvers. Oftere og oftere sparker han også nedover. Med andre ord er han litt rundt omkring. Fortsatt veldig god plass i magehuset :)

Innkjøp til babyen:
Jeg føler jeg tar meg veldig god tid her i forhold til gjennomsnittet(?) Praktiske ting som håndklær, sengetøy og kluter er på plass. Det samme er verdens mykeste babypledd fra Lille Lam. Ellers mangler vi vel mer eller mindre alt. 

Utstyr som mangler:
Den lista er lang... Phu!

Barnerom ferdig:
Vi har kun tre soverom, så jeg får ikke puslet med noe babyrom dette svangerskapet dessverre. Blir kos den dagen Baby M sitt rom kan innredes :)

Vektøkning:
Jeg har gått opp 7 kilo til nå. Ender vel opp med ca samme vektøkning som i de to forrige svangerskapene; 15-18kg. Det er nok normalen for meg. 

Strekkmerker:
Jeg lurer på om jeg har fått et par små faktisk.. Har noen etter første svangerskap, men fikk ingen i svangerskap nummer 2.

Kynnere:
Jepp, de er tilstedeværende i aller høyeste grad. Mer livmoraktivitet i svangerskap nummer tre er visstnok helt normalt. 

Matkikk:
Nope. Ingen spesielle matkick. Egentlig er jeg ganske matlei om dagen, til tross for at sulten melder seg titt og ofte. Ingenting er godt, men får helt plutselig lyst på mat som ellers ikke frister. I går kveld rett før midnatt stekte jeg meg torsk...og kun det!

Plager:
Jeg har det fint, og kan ikke klage. Selvsagt merker jeg godt at jeg er over halvveis i svangerskapet med nummer tre, men noen plager utenfor "normalen" har jeg ikke. Det som er mest slitsomt er kynnerene på de dagene jeg ikke får mulighet til å hvile når de står på som verst. Det var ikke bare bare å være på reisefot i over 24 timer for eksempel ;)

Fødselen:
Jeg prøver å tenke minst mulig på den. Jeg får angst når jeg tenker på smertene, for jeg er en av dem som synes det er dritvondt å føde, men vet også av erfaring at når termin nærmer seg er man plutselig mer enn klar for å få bebisen ut og føler seg brått veldig fødeklar. Jeg håper jeg får gleden av å oppleve at det starter av seg selv denne gangen, for det har jeg aldri før opplevd. Det er ikke det samme å traske rundt i sykehusgangene og vente på riene. Jeg vil at det skal starte naturlig, hjemme, under rolige og trygge forhold. Krysser fingrene så inderlig for det!

Tungt:
Gode og tyngre dager. Det går opp og ned :)

Søvn:
Det har ikke vært mye søvn den siste tiden, og jeg er fortsatt preget av jetlag. Sover best på formiddagen, noe jeg har gjort i alle svangerskapene. Prøver å bli flinkere til å rydde plass til søvn på formiddagene fremover. Kroppen trenger det :)

Humør:
Jeg er stort sett i godt humør, men merker at følelsene er uttapå kroppen. Jeg jobber med og ikke la ting gå så innpå meg, og tar heller litt avstand fra situasjoner/mennesker som påvirker meg negativt nå som jeg merker at jeg er litt sårbar. Ellers er jeg ekstra forelsket om dagen, og det er veldig veldig deilig :)

Sykehusbagen:
Nei, den er ikke i mine tanker på mange mange uker :) 

Neste kontroll:
Jeg har jordmortime denne uka. Godt å bli fulgt opp av ei dame man stoler på og er såpass trygg på. Hun er flink til å roe ned bekymringer jeg har hatt og har i alle mine svangerskap :)

Babyens størrelse (ca):
Lengde: 22 cm fra hode til stump.
Vekt: 680-790 gram.

Ingen kommentarer: