torsdag 12. november 2015

Egentid - et must

Da jeg trodde jeg var nede for telling, falt jeg enda noen hakk ned. Snakk om årets sykdomsrunde for min del. Jeg har vært rett og slett skikkelig hardt rammet av mannesjuka, og om jeg har syntes synd på meg selv? Gjett om! Heldigvis er jeg hakket bedre i dag. Jeg er oppegående, og det er en god start. 

I går fikk jeg hastetime hos akupunktøren. Som han sa; "Du er godt på vei i ditt tredje svangerskap. Du har nok ikke latt de ytre faktorene tilpasse seg det faktum at du er i tredje trimester og har to små barn. Da sørger kroppen selv for at du må sette på bremsen, og det skal du være takknemlig for!" Dette vet jeg jo - jeg vet hvordan kroppen fungerer. Jeg har gått på utallige kurs og lært om akkurat det, men av og til er det lettere å gi de gode rådene videre enn å følge de selv. Nå, på bare noen få dager, har jeg derimot fått flere påminnelser på hva jeg trenger fremover, og "egentid" er notert ned i avtaleboka som den viktigste prioriteringen fremover. For hvem er den viktigste personen i mitt liv? Uansett hvordan jeg vender og vrir på det så er det meg. Jeg trodde jeg var flink til å ta vare på meg selv i hverdagen, men det er jeg ikke. Ikke den siste perioden i hvertfall. Det skal det derimot bli en forandring på, og jeg startet allerede i dag. Egentid er notert ned i kalenderen ut året, og det føles godt!


I dag satte jeg av første halvdel av arbeidsdagen til hvile. Andre halvdel av dagen var satt av til velfortjent og nødvendig egenpleie. Jeg har tilbrakt timer i frisørstolen på Adam&Eva, fått fantastisk massasje, fikset bryn og fyllt på vipper - rett og slett litt ordentlig pampering. Selvom formen ikke hoppet til været, så føler jeg meg bedre. Å kunne ta en slik fridag, bare for min egen del, uten dårlig samvittighet ovenfor noen - det er frihet!

I morgen venter en ny time hos akupunktøren. Som dere kanskje vet, så sverger jeg til akupunktur. Jeg synes kinesisk medisin er utrolig fascinerende, og jeg merker hvor godt det hjelper på min egen kropp. Kan kinesisk medisin hjelpe, velger jeg det fremfor skolemedisin 10 av 10 ganger. Hurra for det alternative, hurra for åpenhet og hurra for resultater!

Barna sover naturligvis og kjæresten har jobbet sent og er nå hos en kompis for å se landskampen. Jeg skal derfor benytte alenetiden til å høre på musikk, drikke te og bare slappe av. Åh, så godt det er innimellom! Lag dere en fin kveld :)

Ingen kommentarer: