mandag 23. november 2015

Frosty monday

God mandag!
Fantastisk at en ny uke er i gang, og at den startet med solskinn, eller hva? Her er det i hvertfall et perfekt vintervær i mine øyne. Frost på busker og trær, et tynt snølag på bakken, en blå himmel og en stor sol. Sånt vær får i hvertfall meg i den rette stemningen! 


Ellers i dag har jeg en nokså rolig dag. Litt uvant, for som regel er mandagen den dagen i uka jeg har flest planer. Jeg liker å kickstarte uken med mye gøy på timeplanen, men sånn er det nå ikke i dag. Jeg har derfor tatt livet fryktelig med ro, ladet batteriene før ettermiddagen setter inn støtet sitt, spist lunsj, selvsagt jobbet og nå sitter jeg under pleddet i sofaen for å fylle ut permisjonspapirene. Det er liksom ikke noe man blir rågod på i tredje svangerskap. Reglene og papirene forandrer seg fra gang til gang, og denne gangen må jeg fylle ut papirene fra arbeidsgiver også. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte... 

Vi har valgt en litt annerledes fordeling på permisjonstiden. Jeg skal kun ha mødrekvoten, som nå har økt fra 9 uker til 13 uker (det var ikke med i min plan). Så venter et par måneder der ingen av oss har permisjon, før Nicklas tar resten av permisjonen fra sommeren av. Han kommer til å gå hjemme ca ett år. Det passer oss perfekt. Jeg har fleksible dager, så jeg unner han foreldrepermisjon. I tillegg kan jeg jobbe når jeg ønsker/må det, både med og uten baby på armen, uten at det byr på en hverdagskabal uten like eller stress. Dette året skal vi kose oss. Vi skal også planlegge bryllupet. Mye gøy å se fram i mot, men viktig å leve i nuet. Akkurat i dag kan nuet by på solskinn, en uthvilt mamma, ettermiddag med mann og barn og forhåpentligvis god stemning - før julen banker på døren om en liten uke. Lilletutta i huset kan nesten ikke vente. For første gang skal hun være med å pynte juletreet, og det er stor stas. Tålmodigheten hennes kan dog få seg en liten prøvelse, i og med at vi ikke pynter treet før tett opptil julaften. Mye glede har desember uansett å by på, og denne måneden er spesielt magisk med barn i hus. Det er de som virkelig sørger for stemningen spør du meg - og så må vi voksne bare stå på for å innfri deres forventninger, og da er hele julefeiringen komplett :)

Flere som gleder seg?

Nei, nå får jeg kaste meg over disse papirene. Jeg har utsatt å søke i tre uker allerede. Man får litt bedre tid for hvert svangerskap tror jeg... Vel, lag dere en fortsatt fin dag :)

Ingen kommentarer: