onsdag 4. november 2015

Uke for uke // 27

Nå er det tre-fire uker siden forrige svangerskapsoppdatering, og jeg merker i hvertfall stor forskjell siden sist, så da er det vel på tide med en ny "uke for uke" :)


Termin:
2. februar er termin. Jeg har lenge følt at det blir et januarbarn, men nå innstiller jeg meg på et februarbarn og mulig overtid. Det er jo det som er mest realistisk, med tanke på at jeg aldri har født før termin før :)

På vei:
Jeg er 27+3 dager på vei nå. Det er godt å se at tiden ikke står stille. Svangerskapet har rast avgårde, men de siste ukene har det gått litt trått og jeg har faktisk begynt å kjenne på en bitteliten anelse utålmodighet. Litt vel tidlig ;)

Kjønn:
Vi venter en liten gutt, og det er stor stas. Nå har vi fått se han på 3D-ultralyd, og da gleder vi oss om mulig enda mer til han kommer :)

Navn:
Foreløpig går han under kallenavnet "Baby M" her på bloggen, men hjemme omtaler vi han ved navnet hans. Mia deler navnet hans med alt og alle, så det er ingen hemmelighet altså, men litt stas å holde det "for oss selv" fram til fødselen - hvis vi klarer å vente så lenge ;)

Aktivitet innenfra:
Med tanke på morkakens plassering er det ikke veldig mye aktivitet, og jeg har dager jeg er beymret, men jeg kjenner selvsagt spark daglig og har lært meg å tyde bevegelsesmønsteret hans mer. Han sparker mye nedover, og det begynner å bli ganske ubehagelig skal jeg innrømme. 

Babyens leie:
Han sitter (dessverre) i sete, men jeg håper han snur seg snart. Hele kroppen hans ligger nederst i magen og han sparker nedover, noe som begynner å bli både tungt og ubehagelig, til tross for at magen ikke er spesielt stor. De to andre har ligget med hodet ned veldig tidlig, så jeg håper også han tar til fornuft snart ;)

Innkjøp til babyen:
Jeg føler jeg tar meg veldig god tid her i forhold til gjennomsnittet(?), men det begynner gradvis å fylle seg opp. Vi har også enkelte ting stående hos Svigermor, som trenger en vask. Så det viktigste er vel mer eller mindre i boks, men vi har til gode å ordne alt i stand. Det tar vi nok rundt nyttår.

Utstyr som mangler:
Babynest, tripp-trapp-stol, ny madrass til vuggen, bilstolpose, bilstol, lammeskinn og stelleprodukter - som jeg kommer på i farta.

Barnerom ferdig:
Vi har kun tre soverom, så jeg får ikke puslet med noe babyrom dette svangerskapet dessverre, men det blir veldg kos den dagen Baby M sitt rom kan innredes :)

Vektøkning:
Jeg har ikke helt oversikt. 7-8 kg tenker jeg. I forrige svangerskap var jeg veldig opptatt av vektoppgangen, og denne gangen har jeg tatt et bevisst valg om og ikke fokusere på det så mye. Kroppsfokuset på gravide har blitt alt for stort, og alle skal helst smette tilbake i bikiniform rett etter fødsel. Av erfaring vet jeg at det ikke stemmer i mitt tilfelle, men jeg vet også at jeg er tilbake til utgangspunktet noen måneder etter fødsel. 

Strekkmerker:
Jeg har noen små strekkmerker rundt navlen og på hoftene/håndtakene, men om det er noen nye etter svangerskap nummer én vet jeg ikke.

Kynnere:
Ja, og med nedpressen oppå der igjen, er enkelte dager veldig tøffe. Jeg prøver å lytte mer til kroppen, men når det står på som verst blir jeg ganske lei. 

Matkikk:
Nei, jeg er ganske matlei om dagen, men det er ingen tvil om at søtt smaker bedre når jeg går gravid med disse gutta. En kopp kakao om dagen er min guilty pleasure ;)

Plager:
Ja, kynnere og nedpress. Bekkenet har også begynt å krangle. Halsbrannen kommer enkelte dager, og jeg er også oftere kvalm. MEN bortsett fra det kan jeg ikke klage ;)

Fødselen:
Jeg prøver å tenke minst mulig på den. Jeg får angst når jeg tenker på smertene, for jeg er en av dem som synes det er dritvondt å føde, men vet også av erfaring at når termin nærmer seg er man plutselig mer enn klar for å få bebisen ut og føler seg brått veldig fødeklar. Jeg håper jeg får gleden av å oppleve at det starter av seg selv denne gangen, for det har jeg aldri før opplevd. Det er ikke det samme å traske rundt i sykehusgangene og vente på riene. Jeg vil at det skal starte naturlig, hjemme, under rolige og trygge forhold. Krysser fingrene så inderlig for det!

Tungt:
Det begynner å bli en del tyngre ja, men jeg har fortsatt mange gode dager altså. Det går opp og ned :)

Søvn:
Søvnen er litt så som så, men når jeg først sover så sover jeg godt :)

Humør:
Jeg kan ikke legge skjul på at humøret går litt i berg-og dalbaner. Det kommer veldig anpå dagsformen, men tårene kan komme raskt og lunta er ikke alltid like lang. Stress er det som har størst påvirkning på både humøret og kroppen, så jeg prøver å unngå det så langt det lar seg gjøre ;)

Sykehusbagen:
Nei, den er ikke i mine tanker på mange mange uker :) 

Neste kontroll:
Jeg skal til jordmor i morgen og så skal jeg ta nye blodprøver etter Mexicoreisen på fredag hos legen.

Babyens størrelse (ca):
Lengde: ca 35cm.
Vekt: Gjennomsnittsvekt er fra 1,1-1,2kg, men jeg vet at Baby M ligger 7% under gjennomsnittet og veide ca 850 gram for en ukes tid siden, akkurat slik søsteren hans gjorde på samme tid.

5 kommentarer:

Bunny Trash sa...

Lykke til med å få barn :)

Anonym sa...

Hei! Pleier ikke kommentere så mye på blogger, men har lest bloggen din i flere år. Leste i et tidligere innlegg at du brakk halebeinet under første fødsel. Har du vært mye plaget med dette i ettertid? Og har du noen gang vært redd for at det kunne knekke på nytt under fødsel nr 2 og nr 3? Klem fra gravid med brukket halebein under første fødsel 😉

Monica sa...

Hei. Jeg har hørt at man ikke bør drikke Aloe Vera juicen når man er gravid, vet du om det stemmer?

Monica Jensen sa...

Anonym;

Jeg hat vært en del plaget, men om det er pga halebeinet vet jeg ikke. Jeg har dog en kronisk hevelse nederst på korsryggen, som kommer som en følge av halebeinet. Jeg har ikke vært redd for å knekke det med de to andre. Det var overlegen som måtte knekke det for å få førstemann ut, så det skjedde ikke naturlig. Får håpe du slipper unna det under neste fødsel :) klem

Monica Jensen sa...

Hei du :)

En fin regel er at alt tilskudd du tar før svangerskapet, kan du som regel fortsette med. Ren aloe vera gel er ikke noe problem å drikke i svangerskapet, og jeg har vært fin i magen hele svangerskapet :) med de to andre var jeg fryktelig forstoppet :)