onsdag 18. november 2015

Uke for uke // 29

Nå er jeg inne i tredje og siste trimester av svangerskapet. Tiden går så fort, og med jula foran oss merker jeg at stressnivået over alt som burde gjøres, øker. Samtidig er det ingen vits å la vuggen støve ned i uker før bruk. Tålmodighet er en dyd har jeg hørt ;)


Termin:
Den er fortsatt 2.februar. Jeg har hørt at gutter ofte er litt treiger enn jenter, og siden jeg fødte Teo 8 dager på overtid og Mia 1 dag på overtid, er det ingenting som tilsier at han her er noe tidligere ute. Jeg kan like gjerne forberede meg på overtid først som sist ;)

På vei:
Jeg er halvveis i uke 30. Altså 29+3. Jeg føler svangerskapet straks er over, i og med at Desembermåned blir sett på som unntakstilstand i de fleste hjem. Prøver å minne meg selv på at jeg har hele Januar til å ordne i stand til minstemann.

Kjønn:
Vi venter en liten guttebass. Jeg er så spent på hvem han er, men samtidig ganske sikker på at han er lik sin søster. Det så i hvertfall sånn ut på 3D-bildene :)

Navn:
Han har et navn, og det var på plass lenge før jeg ble gravid. Har til og med hørt rykter om at det var ett av navnene på navnelisten når jeg ventet Teo. Nå kommer han snart, og jeg gleder meg til å dele navnet hans med dere :)

Aktivitet innenfra:
Det varierer veldig, så å telle spark og se etter et spesielt mønster er dessverre ikke så lett. Jeg har vært inne på Ullevål sykehus to ganger fordi jeg har vært bekymret, men siden morkaken ligger foran tar den av for en del spark, og det vet jeg jo også fra første svangerskap da jeg opplevde det samme. Nå har han hatt flere dager med mye aktivitet, og det har vært en lettelse.

Babyens leie:
Han ligger godt plassert med hodet ned, heldigvis. I mange uker lå han i seteleie, men plutselig en kveld kjente jeg at han snudde seg, og siden har han borret hodet sitt godt ned i bekkenet mitt og tatt sats i ribbeina ;) Å sitte rett opp og ned er ikke bare bare lenger.

Innkjøp til babyen:
Det begynner gradvis å fylle seg opp, men ingenting er gjort i stand, vasket eller skrudd sammen. Jeg prøver å smøre meg med tålmodighet og vente til etter jul, når alt av julepynt er pakket bort igjen og vi går inn i innspurten av svangerskapet. 

Utstyr som mangler:
Nå mangler vi kun noen få ting, som babynest, tripptrappstol, bilsete, tynn ull/silkedress til den nyfødte kroppen (det finnes ikke et bedre og lettere plagg på en nyfødt liten skatt, anbefales!), babycall og ting til meg i barselperioden.

Barnerom ferdig:
Nei, dessverre har vi ikke et fjerde soverom her vi bor nå, men den dagen vi får det skal jeg kose meg med innredningen av alle tre barnerommene :) Tiden vil vise når det blir!

Vektøkning:
Jeg har lagt på meg mindre enn i første svangerskap og mer enn i andre svangerskap på samme tiden. Prøver å unngå vekten, for helt ærlig blir jeg bare deppa av det. Det er enda 10 uker igjen, så jeg blir nok mange "flotte" kilo rikere fremover. 

Strekkmerker:
Jeg tror faktisk jeg har fått et par ekstra på magen. Det er noe med disse gutta... Jeg fikk nemlig ikke ett eneste når jeg ventet Mia, men når jeg er gravid med gutter dukker det opp noen her og der. Disse hormonene altså!

Kynnere:
Etter at han la seg i hodeleie har de faktisk roet seg. Før kom dem hyppig og varte lenge, mens nå kommer de når jeg har presset kroppen litt for mye. Da sliter jeg med å stå oppreist, for det føles ut som magen skal revne.

Matkikk:
Nja, ingen spesielle, men supper er overraskende godt om dagen og mat med generelt mye smak. 

Plager:
Kynnere og nedpress, men det er jo en del av pakka. Bekkenet har begynt å krangle også, men det visste jeg at ville komme. I tillegg føler jeg at jeg har baby i hele meg - allerede, haha!

Fødselen:
Jeg gruer meg. Det skal jeg innrømme. Samtidig er jeg spent og en ørliten del av meg har begynt å glede seg. Det er det største et menneske kan oppleve, og det er siste gang jeg kommer til å oppleve det - og med det i bakhodet blir jeg mer og mer spent. For en opplevelse!

Tungt:
Jeg kjenner at jeg er i siste trimester, men tyngre skal det bli..

Søvn:
Jeg har et sterkt sovehjerte, også når jeg er gravid, men jeg begynner å trenge mer søvn nå, og blir fortere sliten. 

Humør:
Så lenge jeg slipper stress, er jeg i stort sett godt humør. Merker jeg er inne i en periode der tålmodigheten er lenger og fokuset på kos og harmoni står i fokus - i skikkelig rugemodus med andre ord. Tårene sitter allikevel løst, og det er ingen tvil om at hormonene tar overhånd til tider. 

Sykehusbagen:
Nei, den pakkes ikke enda. Jeg holder jo en knapp på hjemmefødsel sånn egentlig...

Neste kontroll:
Neste kontroll er i begynnelsen av desember.

Babyens størrelse (ca):
Lengde: ca 38 cm.
Vekt: Gjennomsnittsvekt er fra 1,4-1,6kg, men Baby M ligger litt under gjennomsnittet fikk vi vite på 3D-ultralyden, noe Mia også gjorde gjennom hele svangerskapet. 

2 kommentarer:

Véronique sa...

Spennende med hjemmefødsel :)

Monica Jensen sa...

Ja, tanken på det er veldig spennende, men så får vi se hva vi ender opp med til syvende og sist :)